OVO MORATE VIDJETI

Na SP-u u odbojci Poljacima protiv Brazila pripao poen kakav se osvaja samo jednom u životu

14.10.2019 u 16:05

Bionic
Reading

Na svjetskom odbojkaškom prvenstvu u Japanu Brazil je u fantastičnom dvoboju svladao Poljsku 3-2 (19-25, 25-23, 25-19, 16-25, 15-11), a najbolji potez utakmice pripao je europskoj reprezentaciji

Japan je tradicionalno domaćin najboljim odbojkaškim reprezentacijama koje igraju sistemom svatko sa svakim kako bi uistinu dobili najboljeg. U ključnom susretu turnira u nedjelju je Brazil dobio Poljsku, da bi već u ponedjeljak svladao domaćina te kolo prije kraja osigurao najsjajnije odličje.

S druge strane Poljaci se sada sa SAD-om bore za srebrne medalje za što im je potrebna pobjeda protiv Irana. Mogli su Poljaci i do zlata da su srušili Brazil, ali su izgubili nakon dramatičnih pet setova iako im je u odlučujućem setu pripao poen kakav se odigra samo jednom u životu. Nije im ni to pomoglo.

  • +2
Odbojka, Brazil - Poljska Izvor: Profimedia / Autor: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP / Profimedia

Brazil je imao servis, a jedan od poljskih igrača loše je primio loptu koja je otišla prema reklamama, no stigao ju je drugi i krajnjim naporom nogom udario visoko gore, zatim je treći Poljak potrčao za loptom, preskočio reklame te je okrenut leđima s oko deset metara prebacio preko mreže. Brazilci su odmah složili novu akciju, ali u izglednoj situaciji njihov napadač je promašio cijeli teren i tako su Poljaci mogli proslaviti čudesni poen koji možete vidjeti OVDJE.