TVRDE U FERRARIJU

Na prvoj utrci F1 sezone čekaju nas šokovi?

05.03.2013 u 09:36

Bionic
Reading

Pirelli gume mogle bi izazvati velike probleme svim F1 ekipama na Velikoj nagradi Australije, tvrdi tehnički direktor Ferrarija Pat Fry.

Prošle godine upravo su gume i njihova potrošnja bili ti o kojima je ovisio ishod utrka, posebno u prvom dijelu sezone. Ni ove ne bi trebalo biti drukčije, s obzirom na viđeno tijekom zimskog testiranja. Na gume se žale mnogi vozači, čak i oni 'najnježniji' poput Sergija Pereza.

Tempo ekipa poput Mercedesa, koji je izgledao dominantno posljednjeg tjedna u Barceloni, možda i neće značiti puno kad jednom krene pravo utrkivanje, jer brz bolid koji prebrzo troši gume za nekoliko krugova postaje vrlo spor. Iz Ferrarija upozoravaju na moguća iznenađenja.

'Mislim da će tempo u utrci ovisiti o korištenju guma. Iskreno, mislim da će mnogima utrka u Melbourneu biti škola za nastavak sezone. Gume strašno brzo propadaju, to je ono što smo dosad naučili, ali možda tako neće biti u Australiji. U svakom slučaju, bit će nekoliko iznenađenih i šokiranih ljudi, ali isto je za sve,' izjavio je tehnički direktor Pat Fry pa zaključio:

'Vjerujem da će poredak biti izmiješan. Ne bih volio prognozirati gdje ćemo biti. Bit će zanimljivo voziti na vrućoj stazi, što će biti potpuno druga priča u odnosu na Barcelonu. Idemo vidjeti, svi ćemo nešto naučiti tamo.'