Hunter 'traži olovku'

Na pomolu veliki skandal u čijem je središtu borba Filipa Hrgovića: 'Ovo bi mogla biti jedna od najvećih prevara u povijesti teške kategorije'

11.05.2021 u 11:07

Bionic
Reading

Raste nezadovoljstvo u timu najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića

Sve je vodilo prema tome da će Filip Hrgović meč iz snova loviti preko jednog od najboljih teškaša svijeta, ali Michael 'The Bounty' Hunter odjednom je 'nestao', piše Fight Site.

'Purse bid' već je odavno uspješno odrađen i prava na organizaciju borbe za prvog IBF-ovog izazivača dobio je Matchroom Boxing Eddieja Hearna, no što se sad događa, gdje je zapelo i zašto nakon toliko natezanja Amerikanac ne potpisuje ugovor?

Odgovore na ta pitanja nema ni Kalle Sauerland, jedan od Hrgovićevih promotora.

'Čini se da je Hunter izgubio svoju olovku jer je krajnji rok za ugovore bio ovoga tjedna. Hrgović je potpisao, a potpisali smo i mi jer uz boksača potpis treba staviti i promotor. Mi smo sve odradili i papiri su spremni. Što je s Hunterom? Možda traži olovku, možda mu ne radi skener, možda je FedEx u štrajku... Uglavnom, taj ugovor nije potpisan', objašnjava Sauerland u razgovoru sa Sky Sportsom pa dodaje:

'Naziva se 'Lovcem na glave' i stalno o tome piše po društvenim mrežama, ali čini mi se da ovoga neće biti ništa. U ovim trenucima meni to izgleda kao da on ne želi ovu borbu. Ne znam zašto nas je onda vukao kroz dva mjeseca pregovora, kroz 'purse bid' i ostale stvari... Povuče li se sada, ovo bi mogla biti jedna od najvećih prevara u novijoj povijesti teške kategorije', zaključio je Kalle.

Ne promijeni li se priča oko Huntera, IBF će vjerojatno Hrgoviću pronaći novog protivnika preko kojeg će loviti borbu za svjetski naslov, odnosno pojas koji se trenutno nalazi u rukama Anthonyja Joshue. Iako još ništa nije službeno, već se nagađa da bi 'El Animala' u ringu mogao dočekati bivši svjetski prvak Joseph Parker.