stopama gvardiola

Na pomolu senzacija. Josip Šutalo odlazi iz Dinama za 25 milijuna eura?

29.06.2023 u 05:52

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i član zagrebačkog Dinama Josip Šutalo blizu je potpisa za njemački RB Leipzig.

Šutalo je svojim sjajnim igrama u dresu Modrih privukao pozornost brojnih europskih momčadi. U zadnje vrijeme najkonkretnije se povezivao s Arsenalom, no kako doznaje N1, Šutalo je vrlo blizu potpisa za njemački RB Leipzig.

Pregovori su započeli, jako dobro napreduju, a prema posljednjim informacijama dogovor dviju strana je vrlo blizu. Šutalo bi u redovima Leipziga trebao naslijediti Joška Gvardiola koji seli u Manchester Cityja, a transfer bi mogao stajati i do 25 milijuna eura.

Za Dinamo je prošle sezone odigrao 36 utakmica u svim natjecanjima i postigao tri gola. Nedavno je oduševio svojim nastupima u dresu hrvatske reprezentacije koja je stigla do drugog mjesta u UEFA Ligi nacija. Njegove igre protiv Nizozemske i Španjolske dodatno su privukle pažnju svjetskih skauta, no čini se da je Leipzig ovoga puta bio najbrži i napravio sjajan transfer. Tako će njemačka momčad nastaviti s "provjerenom taktikom" i dovođenjem Dinamovih igrača.

Prethodno su kupili Danija Olma i Joška Gvardiola, i nisu pogriješili. Osim za Dinamo, 23-godišnji branič igrao je za Neretvu iz Metkovića i Istru, a za hrvatsku reprezentaciju upisao je osam nastupa.

Prema Transfermarktu Šutalova vrijednost je 18 milijuna eura, a ugovor s Dinamom veže ga do ljeta 2028. godine.