GOLIJADA I PREOKRETI

Na Grbavici odigrana najluđa utakmica kvalifikacija; BiH u suzama

07.10.2017 u 19:56

Bionic
Reading

Na ispunjenoj Grbavici u Sarajevu BiH je poražena od Belgije 3:4 te je tako praktički izgubila šanse da možda kroz play-off dođe do Svjetskog prvenstva u Rusiji

Luda utakmica, možda i najbolja u cijelim europskim kvalifikacijama. Ni katastrofalan teren koji su belgijski mediji uoči dvoboja nazvali poljem krumpira nije spriječio igrače obje reprezentacije da prikažu uzbudljiv okršaj.

Belgijanci su se već izravno plasirali na SP, ali su pošteno odradili ovu utakmicu te rastužili nabrijanog domaćina. Gosti su poveli u četvrtoj minuti preko Meuniera, a BiH je do odmora preokrenula golovima Medunjanina (30) i Višće (39).

  • +16
BiH - Belgija, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: DADO RUVIC

U nastavku belgijski preokret, a strijelci koji su bacili u očaj Grbavicu bili su Batshuayji (59) i Vertonghen (68).

Domaći nogometaši se nisu predavali i 82. Dumić je pogodio za izjednačenje, ali samo minutu kaksnije Ferreira-Carrasco je pogodio za konačnih 3:4.

BiH je ostala na drugoj poziciji sa 14 bodova (Grčka ima utakmicu manje na Cipru i 13 bodova). Čak i da Grci kiksaju pa BiH eventualnom pobjedom u Estoniji zadnje kolo zadrži drugo mjesto, najvjerojatnije će ona biti najslabija drugoplasirana reprezentacija iz svih skupina pa tako neće vidjeti play-off. Uglavnom, naši susjedi više ne ovise o sebi.