serie a

Na dan Dalićeve objave putnika za Euro, ukazao se Nikola Kalinić i zabio prekrasan gol te pokazao da još uvijek uživa u nogometu

17.05.2021 u 22:45

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 37. kola talijanske Serie A, u kojoj nije bilo nekakve posebne sportske draži, jer se obje momčadi nalaze u sredini tablice, Hellas Verona i Bologna odigrali su 2:2

Verona je dvaput imala prednost, ali su gosti iz Bologne uspjeli osvojiti bod na gostovanju kod momčadi koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić.

Već u 2. minuti je Faraoni doveo Veronu u vodstvo. Za prvi izjednačujući pogodak pobrinuo se De Silvestri u 32. minuti, koji je jednu odbijenu loptu u kaznenom prostoru poslao u mrežu Ivana Pandura.

Nakon što je u 40. minuti pogodio gredu udarcem glavom, Nikola Kalinić je u 53. minuti ponovno donio prednost Veroni, kad je odlično reagirao u kaznenom prostoru te petom skrenuo loptu iza golmana Ravaglia.

Bivšem hrvatskom reprezentativcu, kojeg je izbornik Dalić zbog neprimjerenog ponašanja potjerao iz kampa tijekom SP-a 2018. godine, drugi je to gol u 18 prvenstvenih nastupa ove sezone.

Kalinić je u 75. minuti izašao iz igre, a Bologna je u 82. minuti došla do izjednačenja. Konačnih 2:2 postavio je Argentinac Rodrigo Palacio.

Verona je s 44 boda zadržala deseto mjesto, a Bologna je s 41 bodom na 11. poziciji.