popis reprezentativaca

Dinamo već dugo nije imao toliko puno igrača na velikom turniru, a jedan od njih mogao bi promijeniti i povijest hrvatske reprezentacije

17.05.2021 u 21:24

Bionic
Reading

Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača hrvatske reprezentacije koji konkuriraju za nastup na nadolazećem Europskom prvenstvu. Hrvatska će na Europskom prvenstvu igrati u Skupini D s Engleskom, Češkom i Škotskom.

Na listi A reprezentacije mjesto su dobila petorica prvotimaca Dinama, uz jedan pretpoziv.

Iz redova hrvatskog prvaka poziv su dobili vratar Dominik Livaković, napadači Mislav Oršić i Bruno Petković te debitanti na popisu A vrste Joško Gvardiol i Luka Ivanušec. Pretpoziv je dobio Lovro Majer.

Po završetku konferencije za medije Hrvatskog nogometnog saveza, Joško Gvardiol i Luka Ivanušec dali su izjavu za službenu stranicu GNK Dinama.

'Neopisivo sam sretan zbog poziva u A reprezentaciju Hrvatske. To je prije svega velika čast za mene, ponosan sam i iznimno sretan. Zahvaljujem izborniku Daliću i stožeru koji su me odlučili pozvati i što su na taj način pokazali da cijene moj rad i trud. Dobio sam puno čestitki već do sada i ovo je važan dan za mene. Mislim da je svakom igraču jedan od najvećih ciljeva u karijeri dobiti poziv u A reprezentaciju, a kasnije se dokazati i jednog dana postati i standardni reprezentativac. Uz razvoj klupskog dijela karijere svakog igrača, reprezentacija je nešto što nosi poseban osjećaj. Sigurno je još veća čast kad poziv dobiju mladi igrači poput mene. U mlađim uzrastima Hrvatske uvijek sam davao sve od sebe, tako ću nastaviti i u društvu najboljih kad dobijem priliku debitirati. Prije svega, trebamo dočekati kraj sezone u Dinamu, proslaviti zasluženi naslov prvaka, a nadam se i dvostruku krunu. Član sam mlade reprezentacije, očekuje nas krajem mjeseca prvo U21 Europsko prvenstvo, a vidjet ćemo nakon toga što dalje. Poziv za A reprezentaciju je tu i jako sam zahvalan na tome', priopćio je 19-godišnji Joško Gvardiol, koji bi u slučaju nastupa na Euru postao prvi tinejdžer u A reprezentaciji na tako velikim natjecanjima.

'Jako sam sretan zbog poziva izbornika Dalića u A reprezentaciju Hrvatske. Ovim putem zahvaljujem njemu i stožeru na tome što su na popis igrača za nadolazeće Europsko prvenstvo uvrstili i mene. Sigurno da je velika čast, privilegija i sreća dobiti mjesto u redovima hrvatske reprezentacije, to je san svakog igrača. Osobno je ovo za mene dodatna potvrda mog rada i motivacija da nastavim tako i dalje. Čeka nas prvo borba s mladom reprezentacijom u knockout fazi U21 Eura, a onda bismo se trebali priključiti prvoj reprezentaciji. O tom dijelu odlučit će naravno izbornik Bišćan i izbornik Dalić. Svakako je pred nama jako lijepo razdoblje u dresu reprezentacije i veselim se svim izazovima', dodao je veznjak Modrih Luka Ivanušec.

Njih će dvojica, prema dogovoru dvojice izbornika, prvo biti u programu U-21 reprezentacije i tražiti put preko Španjolske do polufinala Eura, a nakon toga bi se priključili Daliću, Modriću i ostalima iz A reprezentacije.