pokušaj povratka

Murray će u Cincinnatiju spoznati može li ponovo igrati vrhunski tenis ili ne

10.08.2019 u 11:28

Bionic
Reading

Trostruki osvajač Grand Slam turnira Škot Andy Murray vratit će se na teniske terene u pojedinačnoj konkurenciji sljedeći tjedan na turniru u Cincinnatiju, sedam mjeseci nakon operacije kuka koja ga je čak navela na razmišljanje o okončanju karijere.

Murray, koji je trenutačno 325. tenisač na ATP ljestvici, dobio je posebnu pozivnicu organizatora za sudjelovanje na turniru.

  • +7
Andy Murray - legendarni tenisač i najveći sportaš u povijesti Škotske Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Škotski tenisač se već uspješno vratio natjecanjima nakon operacije kuka, ali je do sada igrao samo u parovima i to na turnirima u Queen's Clubu i u Torontu.

'Takav je osjećaj kad dobijete posebnu pozivnicu da igrate u singlu u Cinnciju', objavio je najavu o igranju turnira 32-godišnji Murray na Facebooku. u prvom kolu turnira u Cinncinatiju čeka ga Francuz Richard Gasquet.

Škot je olimpijski pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji iz Londona 2012. i Rio de Janierua 2016., a osvojio je US Open 2012. i Wimbledon 2013. i 2016.

Nije igrao od Australian Opena u siječnju kada je poražen u prvom kolu nakon čega je otišao na drugu operaciju kuka. Sada kaže da ne osjeća bol i želi igrati u zadnjem grand slam turniru sezone u New Yorku.