EUROPSKA LIGA

Može li Zenit nastaviti niz i pomoći Hajduku?

30.11.2010 u 09:12

Bionic
Reading

Predzadnje kolo Europske lige moglo bi biti odlučujuće za plasman u skupini G. Premda i nakon njega neće biti poznat drugi sudionik europskog proljeća, utakmica u Sankt Peterburgu mogla bi nagovijestiti puno toga

Zenit je odavno osigurao prvo mjesto u skupini G, no zato je posve otvoreno pitanje druge pozicije. Anderlecht, Hajduk i AEK bore se za preostalo europsko mjesto i stoga Hrvati i Grci itekako očekuju poštenu igru ruske momčadi.

Anderlecht je trenutno prvoplasirana momčad Belgije - nanizao je šest utakmica bez poraza u prvenstvu, od toga tek jedan remi, i to s Club Bruggeom, i sasvim je jasno da Lukake i društvo rastu u formi. Ipak, ukoliko novi ruski prvaci odigraju iole ozbiljnu utakmicu, tada bi bodovi morali ostati u Sankt Peterburgu.

Kako bilo, Hajduk i AEK će tijekom sraza na Poljudu itekako osluškivati kretanje rezultata u Rusiji. Splićani imaju tri boda na ljestvici, a grčka i belgijska momčad po bod više, i nakon predzadnjeg kola moglo bi biti puno jasnije kome su dionice narasle, a kome pale, kao poslije sloma burze.

Anderlecht - Zenit 1:3