PRELAZAK U UFC

Može li Overeem izbjeći Cro Copovo prokletsvo?

28.12.2011 u 10:52

Bionic
Reading

Za mnoge legendarne borce prelazak iz neke organizacije u najmoćniju UFC-ovu znao je biti težak i bolan. Osjetili su to na svojoj koži poznati gladijatori poput Mirka Filipovića, Mauricija Shoguna Rue i Jakea Shieldsa. Čeka li bolja sudbina Alistaira Overeema?

Nizozemska zvijer bila je osvajač K-1 Grand Prixa te prvak u MMA organizacijama Strikeforce i Dream. No mnogi se pitaju koliko može Overeem napraviti u UFC-u. 'Mišićavka' odmah u debiju čeka krvava borba protiv bivšeg UFC-a prvaka Brocka Lesnara.

'Već sam se nekoliko puta borio u SAD-u, i to u organizaciji Strikeforce. Prelazak u UFC ne vidim kao pritisak. Naravno, UFC je stotinu puta veći od Strikeforcea, ogroman je i s velikom medijskom pozornošću', rekao je u uvodu Overeem.

'Ovako stvari stoje, što je veća borba, veća medijska pažnja i što me više ljudi gleda, ja sam bolji. Što je sve veće, to bolje za mene.'

Nizozemcu samopouzdanja ne nedostaje.

'Postoji li pritisak uoči borbe? Naravno, ali s njime je suočen i Lesnar. Jedan od nas će tijekom meča još jače navaliti, a drugi će morati odstupiti.'

Hoće li Overeem u najjačoj organizaciji uspjeti izbjeći UFC-ovo prokletstvo koje je pratilo Cro Copa ili Shieldsa, ostaje nam da vidimo na UFC-u 141.

UFC 141 na rasporedu je u noći sa 30. na 31. prosinca u 4.00 iza ponoći, a možete ga uživo pogledati na Fight Channel PPV-u (25. kanal, MaxTV). Garantiramo vam tri sata beskompromisne zabave i odličnih mečeva. Snimka priredbe raspoloživa je čitavu nedjelju, 31. prosinca, na istom kanalu.


Overeem je opasan udarač