POLUFINALE KUPA KRALJA

Može li ovaj Neymarov promašaj naštetiti Barceloni?

11.02.2015 u 22:31

Bionic
Reading

U prvoj utakmici Kupa kralja Barcelona je na svom stadionu svladala Villarreal 3:1 te napravila velik korak prema finalu. Međutim, s obzirom na to da 'žuta podmornica' ima koliko-toliko dostižan zaostatak, pitanje je hoće li Enrique žaliti zbog Neymarovog promašenog penala

Barcelona je bila puno bolja od Villarreala i na kraju posve zasluženo pobijedila 3:1. Doduše, dugo je trebalo katalonskoj momčadi da dođe do vodstva, a prvi gol postigla je tek u završnici prvog poluvremena, nakon što je Messi pospremio loptu u mrežu odličnog Asenja.

Početak drugog poluvremena bio je dosta šokantan po domaćine jer Trigueros je jakim udarcem s nekih 18 metara iznenadio Ter Stegena i pogodio za izjednačenje.

Ipak, radost gostiju nije dugo trajala jer već u sljedećoj minuti Iniesta je, nakon solo-akcije, pogodio za 2:1.

Treći gol za Barcelonu postigao je Pique u 64. minuti na Messijevu asistenciju. Ipak, ni to nije trebao biti konačan rezultat jer u 71. minuti Neymar je imao priliku pucati s bijele točke. No izveo je to jako loše pa mu je 25-godišnji Asenja obranio penal. Vratar gostiju bio je priseban i koju minutu kasnije, kada je naš Ivan Rakitić (ušao je u 68. minuti umjesto Rafinhe) pucao iz daljine.

S kraja utakmice bilježimo i Suarezov odličan pokušaj loba s 40-ak metara. Lopta je već preletjela Asenju, ali ovog puta 'pomazila' ga je i sreća, pa je lopta prošla pokraj gola.

Uzvratna utakmica polufinala Kupa kralja igra se 4. ožujka na El Madrigalu.

U drugom polufinalu sastaju se Athletic Bilbao i Espanyol.

Španjolska kup

Barcelona 3 1 Villarreal
<

Strijelci

1:0 L. Messi (41') 1:1 Trigueros (48')
2:1 A. Iniesta (49')

Sastavi

M. ter Stegen S. Asenjo
G. Pique M. Gaspar Pérez Martínez
J. Alba M. Musacchio
D. Alves V. Ruiz
J. Mathieu Jaume
A. Iniesta T. Pina
Rafinha (68' I. Rakitić) J. Dos santos (50' A. Rukavina)
J. Mascherano Tcherychev (73' M. Gómez)
L. Suárez Bruno (33' Trigueros)
L. Messi L. Vietto
Neymar G. Dos Santos

Žuti kartoni

L. Suárez 86'