CILJ MU LIGA PRVALA

Mourinhovi planovi - povratak u Inter i naslov s Portugalom

03.04.2012 u 13:36

Bionic
Reading

Kao nove ciljeve u karijeri kontroverzni je portugalski nogometni trener Jose Mourinho naznačio osvajanje Lige prvaka s trećom različitom momčadi, osvajanje i treće najsnažnije europske lige, te na koncu trofej s reprezentacijom Portugala

Činjenice su nepobitne, a one nedvosmisleno, voljeli ga ili ne, ukazuju da je Jose Mourinho već sada jedan od najuspješnijih trenera u povijesti, te najtrofejniji u zadnjih desetak godina. Portugalac se u razgovoru za talijansku Corriere della Serru okarakterizirao najvećim navijačem Intera u kojeg se svakako jednog dana namjerava vratiti.

'Najveći sam fan Intera. Taj je klub moj dom i definitivno će su jednog dana vratiti u Inter. Naravno, to ne može biti u tako skoroj budućnosti. Imam još dvije godine ugovora s Realom i nikada nisam rekao da ću prije njegovog isteka napustiti Madrid', izjavio je Mourinho koji je, podsjetimo, 2010. godinu na kormilu Intera okončao trostrukom krunom. Osvojili su 'nerazzurri' pod njegovim vodstvom Ligu prvaka, Seriju A i talijanski kup.

U poznatoj maniri Mourinho je potom razgovor usmjerio na svoje rezultate i velike planove za budućnost.

'U posljednjih deset godina nitko nije osvojio više trofeja od mene. Nemoguće je stalno pobjeđivati, a ukoliko vam to ipak redovito uspjeva onda postajete dio povijesti. Ljudi se često ne sjećaju točno kako se što dogodilo, ali pobjednike uvijek pamte, pa kada vam se ukaže prilika da pobjeđujete ne smijete je propustiti. Nakon toga trebate uvijek iznova željeti i pobjeđivati', smatra 49-godišnji trener koji u bliskoj budućnosti želi obarati rekorde s Realom, a potom i reprezentacijom Portugala.

'Imam tri velika cilja. Prvo želim biti prvi koji će s trećom različitom momčadi osvojiti Ligu prvaka (Porto, Inter, Real?), a nakon toga želim kompletirati naslove prvaka u tri najsnažnije europske lige (Engleska, Italija, Španjolska?). Zadnji, ali ne manje važan cilj, želja je da budem prvi izbornik koje će nešto osvojiti s reprezentacijom Portugala', zaključio je uvijek 'skromni' Mourinho.