JOSE IZBJEGAO OBVEZU

Mourinhova drskost - na presicu poslao ozlijeđenog Casillasa

27.02.2013 u 10:05

Bionic
Reading

Trener Real Madrida Jose Mourinho izvukao je iz rukava još jednu neobičnu odluku. Nakon pobjede protiv Barcelone na Camp Nouu (3:1) na konferenciju za novinare je poslao ozlijeđenog kapetana Ikera Casillasa

Iako su se novinari nadali da će se Mourinho pojaviti pred njima i objasniti kako je taktički nadmudrio velikog rivala u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja, portugalski stručnjak je još jednom izbjegao svoju obvezu. Činio je to često i dosada, ali je u takvim situacijama pred medije slao svoga pomoćnika Aitora Karanku. U utorak navečer je, međutim, naredio kapetanu Casillasu, koji se oporavlja od ozljede šake, da stane pred novinare umjesto njega.

szólj hozzá: Barcelona vs Real Madrid 1:3 MATCH HIGHLIGHTS
'Jasno nam je da nećemo obraniti naslov u Primeri, ali plasman u finale Kupa kralja nam daje malo mira do kraja sezone. Briljantno smo odigrali u obrani, a u napadu je krucijalan bio Cristiano Ronaldo', pohvalio je Casillas Portugalca koji je postigao dva pogotka u katalonskoj prijestolnici.

'Taktički smo nadigrali Barcelonu, a Cristiano je još jednom pokazao koliko je važan za Real. Hoće li produljiti ugovor? To će morati riješiti s čelnicima kluba, ali svi bismo bili sretni da ostane. On je naš ključni igrač, a trenutno je u sjajnom razdoblju'.

'Nadam se da će ova pobjeda biti točka preokreta i da ćemo pobijediti i Manchester United u uzvratu osmine finala Lige prvaka', zaključio je Casillas.

Barcelonin nogometaš Cesc Fabregas istaknuo je kako on i suigrači moraju izvući pouke iz novog neugodnog poraza. Prošli su tjedan, podsjetimo, Katalonci izgubili od Milana (2:0) u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka.

'Moramo nešto naučiti iz ovoga, moramo davati više, podići se i krenuti dalje. Još uvijek su dva najvažnija trofeja pred nama i moramo ih uzeti. Poraz od Reala nema nikakve veze s porazom od Milana, to su dva različita natjecanja. Vjerujem u ovu momčad. Malo smo potonuli, ali već od srijede moramo početi s napornim radom jer predstavljamo važnu instituciju', poručio je Fabregas. Novi 'el clasico' Real i Barcelona će odigrati već u subotu u Primeri.