izabrao najboljeg

Mourinho šokirao sve: Srpski reprezentativac ispred Ronalda, Ibrahimovića...

10.09.2017 u 13:28

Bionic
Reading

Jedan od najeksponiranijih nogometnih trenera današnjice, Portugalac Jose Mourinho, koji od prošle sezone vodi Manchester United iznenadio je sve izborom najboljeg igrača

Jose Mourinho, kojeg jedni dižu u nebesa a drugi smatraju osrednjim trenerom s puno sreće i bogatom podrškom, bez obzira na sve, već više od deset godina radi u najvećim europskim pa samim time i svjetskim klubovima.

  • +24
Finale Europskog superkupa; Real Madrid - Manchester United Izvor: Reuters / Autor: PETER CZIBORRA

Jer nakon Porta, vodio je Chelsea, milanski Inter, madridski Real, pa opet Chelsea a od prošle sezone n aklupi je 'crvenih vragova'.

Dakle, imao je prilike trenirati i Ibrahimovića, Cristaiana Ronalda, našeg Luku Modrića, ali u posljednjem intervjuu za ugledni The Times, Mourinho je priznao kojeg igrača smatra najboljim u svojoj trenerskoj karijeri.

'Uspio sam da niotkud stići do velikih klubova, ali sam ih uvijek nalazio u istoj situaciji. Dođeš na klupu velikog kluba, ali nekako su uvijek bili u nevolji', tvrdi Mourinho.

'U ostalim klubovima u toku je bila evolucija, ovdje u Unitedu kao da je sve bilo zaustavljeno u vremenu. Kad kažem 'klub', ne mislim na ekipu, mislim na sve što okružuje momčad, tu sam zatekao veliki problem'.

'Najbolji igrač koga sam trenirao? Nemanja Matić, on kod mene ima posebno mjesto, nikada nisam sreo boljeg lika u karijeri', rekao je Mourinho koji je srpskog reprezentativca Matića doveo iz Chelseaja u United.

'Sjećate se situacije kada sam ga uveo s klupe, pa ga izvadio nakon dvadesetak minuta? Mediji su željeli krv, priču, naslove. Bio je vrlo žalostan. I meni je bilo neugodno, a to sam u kraijeri napravio tek dva puta. Sljedećeg dana mi je prišao, i rekao da nije sretan, ali da je to njegova greška. Rekao mi je da je shvatio poruku i da zna kako je loše igrao. Tada je postao moj čovjek za cijeli život, uvijek će imati posebno mjesto', priznao je Mourinho.