izabrao bbc

Hrvatska ima jedan od najljepših stadiona na svijetu, a to je...

08.09.2017 u 17:31

Bionic
Reading

Ugledni britanski BBC sastavio je listu 10 najljepših stadiona na svijetu, a na šestom mjestu je stadion iz Hrvatske. No, nije u pitanju ni stadion na Kantridi, ni poljudska 'školjka'

Gospin dolac u Imotskom našao se u izboru uglednog medija, te je na visokom šestom mjestu najljepših stadiona na svijetu. Inače, stadion na kojem igra NK Imotski smješten je ispod stijena uz Modro jezero, a odmah pokraj je i stara utvrda Topana.

Iza sebe je 'ostavio' CenturyLink Field (Seattle, SAD), The Floating Stadium (Singapur), Hasteinsvollur (Island), te legendarnu F-1 stazu u Monte Carlu.

  • +4
Najljepši stadioni na svijetu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U BBC-evom izboru najljepši stadion na svijetu je Estadio BBVA Bancomer, na kojem igra meksički Monterrey.

Na drugom je mjestu neobični HPCA stadion u Dharamsali (Indija), a potom slijedi i teren za golf u kanadskom Pembertonu Big Sky Golf.

Četvro mjesto pripalo je nogometnom stadionu Comunal D'Andorra La Vella (Andora), dok je peto mjesto rezervirano za Queenstown Event Centre na kojem nastupaju ragbijaši Novog Zelanda.

Iako bi ovdje zasigurno bilo mjesta i za neke poznatije ili zvučnije stadione, poput Ptičjeg gnijezda u Pekingu ili možda nekog od europskih stadiona, poput novih zdanja u Poljskoj, posebice onog u Gdanjsku, BBC se ovog puta odlučio za stadione neobične infrastrukture, ali i koji su sjajno ukomponirani u prirodni okoliš.