OGORČENA PRESUDOM

Mourinho se izvukao, dr. Eva Carneiro ne može vjerovati!

02.10.2015 u 21:16

Bionic
Reading

Nakon što je Engleski nogometni savez odlučio oprostiti Joseu Mourinhu i ne kazniti ga zbog uvreda na račun fizioterapeutkinje Chelseaja za vrijeme utakmice sa Swanseajem, javila se priopćenjem Eva Carneiro

Podsjetimo, do sukoba je došlo u uvodnom kolu Premiershipa, kada je Portugalac ispsovao Evu Carneiro i njezinog kolegu jer su uletjeli u teren pomoći Hazardu u trenutku kada po njegovom mišljenju za to nije bilo potrebe, a Chelsea je već imao igrača manje na terenu.

Snimka je jasno pokazala da je Mourinho ružnim riječima počastio ljubimicu navijača Chelseaja pa je ubrzo prijavljen zbog seksizma Engleskom nogometnom savezu. No FA je odlučio da nikakve dodatne kazne Portugalac neće dobiti.

U međuvremenu je fizioterapeutkinja Eva Carneiro odlučila otići iz kluba te prijeti sudskim sporom bivšem poslodavcu, a na ovakvu odluku Saveza odgovorila je priopćenjem:

'Iznenadilo me kad sam preko medija otkrila da FA istražuje incidente koji su se dogodili 8. kolovoza. Nisu me ni u jednom trenutku nazvali da se izjasnim i pitam se je li to jedina istraga u kojoj se iskaz uključenih ne smatra bitnim', kaže Carneiro te optužuje Savez kako štiti seksiste na stadionu, čak i među navijačima:

'Prošle sezone imala sam slično iskustvo u utakmici protiv West Hama, kada sam bila objekt verbalnog zlostavljanja. Nakon žalbi, FA je objavio kako nije bilo nikakvih seksističkih pjesama. Ni u jednom trenutku me nisu kontaktirali, unatoč tom što je zlostavljanje bilo neprihvatljivo, kao što se moglo jasno čuti.'

Carneiro se nadala da će Mourinho dobiti pokoju utakmicu suspenzije, no ako želi moralnu satisfakciju, čini se da će se spor morati prebaciti na pravi građanski sud.