FIFA_SP_2018.svg

razočarani stručnjak

Mourinho rekao najveću istinu o porazu Hrvatske u finalu Svjetskog prvenstva!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 16.07.2018 15:15
  • Objavljeno 16.07.2018 u 14:15
Bionic
Reading

Jose Mourinho smatra da je bolja momčad gubila na poluvremenu finala Svjetskog prvenstva, kritizira VAR i naglašava da je u nogometu na kraju ipak i jedino bitna pobjeda, a ne ostavljeni dojam...

Slavni portugalski trener za televiziju Russia Today komentirao je i analizirao utakmice SP-a tijekom cijelog turnira, uz milijunski honorar kao nagradu za uloženi trud.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Uoči početka Svjetskog prvenstva Jose Mourinho prognozirao je Hrvatskoj posljednje mjesto u skupini i potpuni debakl u Rusiji, ali s vremenom je promijenio svoje mišljenje i hvalio nastup Dalićeve reprezentacije, da bi na kraju priznao da mu nije dobro sjeo rasplet finala.

'Hrvatski nogometaši i njihov stručni stožer sigurno su razočarani jer na poluvremenu bolja momčad je gubila i to zbog, po mom mišljenju, pogreške u konceptu VAR-a. Ne kažem da nije bio penal, nego bi koncept VAR-a trebalo biti ispravljanje velikih pogrešaka sudaca, a ovo nije bio slučaj. Jako sam razočaran time', izjavio je Jose Mourinho pa dodao:

'U drugom poluvremenu dogodilo se ono što smo očekivali, Francuska je zabila golove. No Hrvatska je igrala s velikim ponosom, bili su fantastični i zaslužuju pohvale. Ipak, u nogometu je bitna pobjeda i Francuzi su svjetski prvaci.'

Trener Manchester Uniteda zadovoljan je viđenim u Rusiji, no žali što je finale usmjereno kontroverznom odlukom prema pobjedi Francuza.

'Mnogo dobrih stvari se dogodilo na SP-u. To što najbolji igrači svijeta nisu otišli do kraja sa svojim reprezentacijama ljepota je i snaga nogometa. VAR je dao veliki doprinos, ali žao mi je što drugo poluvrijeme nije počelo s 1:1 pa će ovo finale uvijek biti spominjano kao VAR-ovo finale', zaključio je Mourinho.