situacija kritična

Motociklistički šampion poput Schumija: Vijesti iz bolnice nisu dobre

19.05.2017 u 16:21

Bionic
Reading

Dva dana nakon što je doživio tešku prometnu nesreću na svom biciklu, svjetski motociklistički prvak Nicky Hayden u iznimno je kritičnom stanju, a iz bolnice zasad ne žele davati prognozu o daljnjem razvoju situacije...

Michael Schumacher godinama je jurio brzinama iznad 300km/h, riskirao svoj život iz vikenda u vikend, da bi zatim nakon umirovljenja pao na skijanju i teško ozlijedio glavu te se nikad nije uspio oporaviti. Isto se ove srijede dogodilo i Nickyju Haydenu, svjetskom motociklističkom prvaku iz 2006. godine.

Hayden je doživio tešku prometnu nesreću na svom biciklu u talijanskom Riminiju i trenutno se bori za život. Vijesti iz bolnice nisu uopće dobre: liječnici su potvrdili da se nalazi u iznimno kritičnom stanju, s teškim ozljedama mozga, u induciranoj komi poput Schumija prije tri i pol godine.

Dva dana nakon nesreće situacija se nije ništa poboljšala. Vozač kojeg su zvali 'Kentucky Kid' bori se za život, a njegova obitelj morat će donijeti neke teške odluke, jer prema informacijama koje dolaze iz Italije, oštećenja na mozgu koja je vozač pretrpio teško je sanirati.

Što se samog sudara u kojem je Hayden stradao tiče, svjedoci tvrde da je Amerikanac bio neoprezan i prošao je jureći biciklom pokraj znaka 'stop', a 30-godišnji vozač Peugeota nije uspio niti zakočiti i udario ga je velikom brzinom te se trenutno nalazi u teškom psihičkom šoku zbog nesreće koja se dogodila.

Druga je to velika nesreća u Italiji u kojoj je žrtva bio poznati sportaš na biciklu u zadnje vrijeme. Prije mjesec dana u sudaru s kamionom poginuo je bivši pobjednik Gira d'Italije Michele Scarponi.

Putem društvenih mreža potporu Haydenu daju brojni kolege vozači iz svih automoto kategorija, a Valentino Rossi u emotivnom je obraćanju ustvrdio da mu je Nicky bio jedan od najboljih prijatelja među vozačima i poželio mu uspješnu borbu za život...

Nicky Hayden Autor: Youtube