STIŽE SEDMI NBA STRIJELAC

Motivirani Nowitzki testira Hrvatsku; spektakl koji se ne propušta!

11.08.2015 u 14:57

Bionic
Reading

Započelo je odbrojavanje do košarkaškog spektakla u zagrebačkoj Areni između Hrvatske i Njemačke (petak, 14. kolovoza u 21 sat), a kao magnet za publiku svakako će poslužiti dolazak legendarnog Dirka Nowitzkog, jedne od najvećih NBA zvijezda posljednjih 15-ak godina

Sudeći po najavama izabranici Velimira Perasovića predstavit će se zagrebačkoj publici u najjačem sastavu što znači da će konta NBA košarkaša kao što su 37-godišnji Dirk Nowitzki, 22-godišnji Denis Schröder i drugih zaigrati naši NBA košarkaši Bojan Bogdanović i Damjan Rudež te naravno dva naša buduća NBA košarkaša Dario Šarić i Mario Hezonja. Od nositelja igre tu su još 217 cm visoki Ante Tomić, zatim standardni Kruno Simon, Luka Žorić, Roko Ukić i drugi. To će ujedno biti prvi pravi test za hrvatsku košarkašku reprezentaciju koja će u istoj ovoj dvorani igrati od 5. do 10. rujna u skupini C EuroBasketa 2015. U kojoj su osim naših Hrvatske još Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija i Nizozemska.

'Dirk trenira jako dobro i odmah po dolasku demonstrirao je kako će raditi razliku. On nam donosi entuzijazam i sposobnost da bude vođa ove momčad što je ovako mladoj selekciji potrebno', kratko je iz tradicionalne njemačke baze na Mallorci poručio izbornik Chris Fleming koji ima sreću što 37-godišnji Nowitzki, za razliku od mnogih europskih NBA zvijezda, ima veliki motiv igrati za svoju domovinu. Slično kao Tony Parker za Francusku…


Nema sumnje kako će mnogi ljubitelji košarke u petak 14. kolovoza pohoditi zagrebačku Arenu upravo zbog neponovljivog Nowitzkog, igrača koji u karijeri ima titulu NBA prvaka s Dallasom, titulu MVP-a lige te je ujedno i sedmi strijelac svih vremena odmah iza Shaquillea O'Neala s velikom šansom da se do kraja karijere popne još koje mjesto. Za one koji nisu uživo vidjeli igrača koji je ostavio tako dubok trag u NBA ligi te naravno u europskoj košarci posjeti Areni je idealna prilika.

NAJVEĆI NBA STRIJELCI

1. Kareem Abdul-Jabbar* 38387
2. Karl Malone* 36928
3. Kobe Bryant 32482
4. Michael Jordan* 32292
5. Wilt Chamberlain* 31419
6. Shaquille O'Neal 28596
7. Dirk Nowitzki 28119
8. Moses Malone* 27409
9. Elvin Hayes* 27313
10. Hakeem Olajuwon* 26946
* uvršteni u Hall of Fame

Dva dana nakon zagrebačke utakmice Njemačka će ugostiti Hrvatsku u Bremenu (16. kolovoza) i ta će provjera pokazati kako naši košarkaši reagiraju na vrućem gostujućem terenu kakav ih čeka u drugoj fazi Eurobasketa kada se selekcije koje prođu dalje sele u Francusku.