VAHA SPREMA ČISTKU

Morales, kao i Niko, repki dobar, klubu ne

25.10.2010 u 09:39

Bionic
Reading

Iako je protiv Club Bruggea igrao od prve minute, Čileanac Pedro Morales nikako da uvjeri trenera Halilhodžića da je igrač kapaciteta za Dinamo

Iako je Dinamo od nedjelje sâm na vrhu tablice, s četiri boda prednosti pred Hajdukom, te nakon tri kola u nogometnoj Euroligi ima solidne izglede da izbori europsko proljeće, u Dinamovoj svlačionici ipak nije tako idealno. Naime, prema informacijama Večernjeg lista, trener 'modrih' Vahid Halilhodžić napravio je popis igrača kojih će se tijekom zimskog prelaznog roka htjeti riješiti.

Najzvučnije ime je svakako čileanski reprezentativac Pedro Morales koji, unatoč trenerovom forsiranju, nije potvrdio svoje velike kapacitete. Osim toga, samo tri dana uoči dvoboja s Club Bruggeom bio je i na magnetskoj rezonanci, što bi moglo sugerirati da postoje određene sumnje u njegovo zdravstveno stanje. No, indikativno je i to da je Morales u prijateljskim utakmicama čileanske reprezentacije bio dvostruki strijelac. Baš kao i naš Niko Kranjčar, koji nikako da se izbori za svoje mjesto u momčadi Harryja Redknappa.

Osim Čileanca, Vaha navodno otpisuje i Čeha Slepičku, igrača kojeg je u Dinamo dovela dobra statistika. No, ne ona koju bi trebao imati napadač, a to su postignuti golovi, već samo brojne asistencije. I dok su češke kolege tvrdile da je njegov nogomet baziran na dodavanju, a ne zabijanju golova, iako je napadač, u Maksimiru su ga ipak odlučili dovesti. Čekali su ga dugo, ali ga nisu i dočekali jer Čeh je imao problema i s trbušnim zidom, pa je upitno kada bi se uopće vratio u nogometno stanje.

Također, prekobrojan će postati i Adrian Calello, igrač od kojeg je Zdravko Mamić očekivao brda i doline. No, Calello se nije uspio nametnuti nijednom treneru, a sada su ispred njega i Ademi, Badelj i Chago. Iako za Brazilca Dodoa, kojeg su preselili iz Zaprešića, nisu platili puno, u Dinamu su očekivali da bi mogao postati novi Eduardo da Silva. No, Dodo, osim što je prijatelj s bivšim golgeterom 'modrih' i što je u telefonskom kontaktu s napadačem Šahtara, Dinamu nije dao ništa. Posljednji na Vahinoj listi je Leonard Mesarić, bivši igrač Lokomotive, u kojoj je uspijevao uskladiti svoj umjetnički život s nogometnim zadaćama. Sada to očito nije tako jer dečko koji je diplomirao na filozofiji, koji govori pet stranih jezika i kojem je gluma druga ljubav, kod Halilhodžića ne dobiva minutažu.