SUBAŠIĆ OBRANIO kneževinu

Monaco šokirao Pepov City i izborio četvrtfinale Lige prvaka

15.03.2017 u 23:16

Bionic
Reading

Nogometaši Monaca plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u Monte Carlu pobijedili Manchester City 3:1. 'Kneževi' su prošli dalje jer su zabili više golova u gostima. U prvom susretu City je u Manchesteru slavio 5:3

Golove su za Monaco zabili Kyllian Mbappe (8), Fabinho (29) i Tiemoue Bakayoko (77), dok je strijelac za Manchester City bio Leroy Sane (71). 

Monaco je na svom terenu uspio nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice, a trener Citya Pep Guardiola po prvi puta je sa svojim klubom ispao u osmini finala Lige prvaka, nakon što je čak osam puta prošao u četvrtzavršnicu. Monaco je na čelu sa sjajnim hrvatskim golmanom Danijelom Subašićem odigrao sjajno prvo poluvrijeme, dok je City bio bolji u drugom dijelu, no u 77. minuti iz prekida je gol vrijedan prolaza zabio Bakayoko. 

Netom prije utakmice stigla je vijest da najbolji napadač Monaca Radamel Falcao neće moći igrati zbog ozljede kuka, no to kao da je dodatno motiviralo igrače Monaca koji su odigrali sjajno prvo poluvrijeme. Već u 7. minuti Mbappeov udarac iz blizine brani golman Citya Caballero, no samo minutu kasnije ubačaj Bernarda Silve mladi napadač Monaca Mbappe pretvara u gol. Već u 29. minuti Monaco vodi 2:0 nakon prodora Mendya i povratne lopte koju Fabinho zakucava u mrežu.

City se nakon vrlo slabe predstave budi u nastavku - u 62. minuti Agüero ne uspijeva pogoditi iz velike blizine, a još bolju priliku argentinski napadač je imao u 65. minuti kada je izbio potpuno sam ispred Subašića. No, golman hrvatske reprezentacije sjajno zaustavlja opasan udarac.

  • +7
Osmina finala LP; Monaco - Manchester City Izvor: Reuters / Autor: Andrew Couldridge

U 67. minuti ponovno prijeti City, a udarac Sanea prohujao je tik pored vratnice, da bi se Englezima ipak isplatila bolja igra u 71. minuti. Po desnoj strani je prošao Sterling i uputio opasan udarac kojeg je Subašić obranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Nijemac Sane i lako zabio gol koji je u tom trenutku Manchester Cityu garantirao prolaz u četvrtfinale.

No, Monaco se nije predavao -  u 77. minuti  Lemar je ubacio loptu iz slobodnog udarca, a u petercu gostiju je potpuno sam ostao Bakayoko koji glavom pogađa donji lijevi kut i opet donosi prednost francuskoj momčadi. City je u završnici bezuspješno napadao, ne uspjevši ozbiljnije zaprijetiti Subašiću, koji je zasluženo proslavio prolazak među osam najboljih momčadi Europe.

Real Madrid, Barcelona, Bayern, Borussia (D), Juventus, Leicester City, Atletico Madrid i Monaco izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Ždrijerb parova četvrtfinala je u petak, 17. ožujka u Nyonu, a u ovoj fazi natjecanja nema ograničenja prilikom ždrijeba.To znači da klubovi i istih zemalja mogu igrati međusobno, pa su moguć meč Reala i Barcelone... Prve utakmice četvrtfinala igraju se 11. i 12. travnja, a uzvrati su tjedan dana kasnije. Finale Lige prvaka igra se 3. lipnja na Millennium stadionu u Cardiffu.