ht prva liga - 19. kolo

Može li Lokomotiva prekinuti Hajdukov slavljenički niz ili se nastavlja 'teniski okršaj'? Rijeka želi pobjedu i ostanak na vrhu. Evo gdje možete gledati današnje utakmice

11.12.2021 u 08:57

Bionic
Reading

Dvobojem Istre 1961 i Hrvatskog dragovoljca (3:0), nastavljeno je domaće nogometno prvenstvo, a koje već dugo nije bilo ovako zanimljivo i neizvjesno. Ove subote po bodove idu Lokomotiva i Hajduk (15 sati) te Rijeka i Gorica (17.05 sati)

LOKOMOTIVA - HAJDUK (15 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Hrvatski tenisač Borna Gojo, inače veliki navijač Hajduka objavom na društvenim mrežama, uz podsjetnik na nedavno odigranu kup-utakmicu ovih klubova u kojoj je splitska momčad slavila 6:3, pitao se koliko će završiti drugi set. Naravno, dok je njemu to simpatično, sasvim sigurno igračima Lokomotive nije, i jasno je da se žele iskupiti za taj poraz.

'U dobrom raspoloženju dočekujemo Hajduk. Možemo računati na Aliyua i Cokaja, nažalost, Dabro propušta dvoboj zbog tri žuta kartona, a upitan je i nastup Nevistića koji ima problema s leđima. No u svakom slučaju mislim da će ovo biti puno drugačija utakmica nego što je to bila prije tjedan dana u Kupu. Mislim da ćemo biti puno agresivniji i da ćemo puno bolje trčati nego što smo trčali u Kupu, a ako ćemo te stvari raditi naravno da ćemo onda i biti konkurentniji na terenu. Hajduk je u naletu, igraju jako dobar nogomet, ozbiljna su ekipa koja pretendira osvajanje prvog mjesta lige i osvajanje kupa, a mi ćemo dati sve od sebe da ih u tome probamo spriječiti', rekao jer trener Lokosa Silvijo Čabraja.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Naravno, u Hajduku ne razmišljaju o ničem drugom osim o pobjedi. Atmosfera u svlačionici Dambrauskasove momčadi, koja je u stopostotnom nizu od dolaska Litavca na klupu Bijelih, je sjajna, posebno nakon prošlotjedne pobjede u najvećem derbiju, kod Dinama.

'Mislim da moramo biti na zemlji i očekujem drukčiju utakmicu od one u kupu. Vraćaju im se Cokaj i Aliyu. Moramo biti spremni za tešku utakmicu. Nećemo svaki put zabiti šest pogodaka. Ako ne budemo uspavani nakon pobjede protiv Dinama mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu', istaknuo je trener Splićana Valdas Dambrauskas.

  • +11
Lokomotiva - Hajduk, četvrtfinale SuperSport Kupa, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

RIJEKA - GORICA (17.05 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Vodeća momčad lige, Rijeka, kroz tjedan je odradila zaostalu utakmicu 14. kola HT Prve lige, i protiv drugoplasiranog Osijeka odigrala 0:0. No, i taj bod bio je dovoljan momčadi Gorana Tomića ostanak na vrhu tablice. No, sasvim sigurno i dodatno ispraznio je već pomalo potrošene 'baterije' riječkih nogometaša. Ali, za to ih nitko ne pita, jer moraju odraditi do kraja ovu polusezonu.

'Mi smo već dugo u tom ritmu s puno utakmica i stvar je u glavi. Praktički nemamo vremena niti za analizu te utakmice. Zato to niti ne spominjemo u svlačionici. Sigurno da nam je cilj protiv Osijeka bila pobjeda, poglavito što smo igrali na domaćem terenu. Međutim, ponavljam, Osijek ima izrazito fizički dobru momčad', podsjetio je Goran Tomić na ogled protiv Osijeka, te najavio okršaj s Goricom.

'Gorica je uvijek zahtjevna i neugodna momčad. Znamo što nas čeka i naš cilj se zna, naravno da želimo pobijediti. Drukčija utakmica? To ćemo vidjeti. Dosta puta ove sezone smo vidjeli da nam se protivnik prilagođava. Teško je procijeniti kako će utakmica izgledati. Igraju dosta na mišiće i jako dobro i disciplinirano se brane. Nismo ih uspjeli probiti, a ovakve utakmice uglavnom se rješavaju jednim potezom pojedinca. Iz prekida, kornera, slobodnog udarca… A ako se on dogodi ranije, utakmica se otvara. U ovakvoj situaciji jedan 'zalutali metak' znači gubitak bodova'.

  • +14
Rijeka - Osijek (14. kolo Hrvatski Telekom Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

I u Gorici s nestrpljenjem čekaju kraj ove polusezone. Okršaj na Rujevici posljednji im je gostujući ov e jeseni. No, trener Krunoslav Rendulić ne dopušta opuštanje.

'Rijeka ima kvalitetu, opasni su u napadu, igraju dobro i vodi ih izuzetno dobar trener tako da za mene nije iznenađenje što su na prvoj poziciji. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru kao i prve dvije utakmice s njima, ali da će rezultat ipak biti malo drugačiji', rekao je trener Krunoslav Rendulić.

Ogled s Rijekom propustit će ozlijeđeni Jurica Pršir, Krešimir Krizmanić, Matar Dieye, Cheick Keita te kartonirani Anthony Kalik, no bez obzira na izostanke nećemo tražiti alibi.

'Nema sumnje da će momci koji su zdravi dati sve od sebe. Imaju kvalitetu, dobit će priliku, a na njima je da ju iskoriste. Nismo bili u teškoj situaciji kao sada, ali imali smo slične probleme u kojima je momčad odreagirala zaista dobro pa da ne dvojim da će tako biti i ovaj put'.