kapetani-logo

KAPETANI BIRAJU

Nakon što je za najboljeg izabrao Marka Livaju, kapetan Hrvatskog dragovoljca poslao je jasnu poruku čelnicima svog kluba

Bionic
Reading

Nezahvalna uloga da prvi otvori novi izbor akcije 'Kapetani biraju igrača godine' pripala je golmanu Hrvatskog dragovoljca, 24-godišnjem Zvonimiru Šubariću. Nezahvalna zato što prvi otvara kapetan trenutno posljednjeplasirane momčadi HT Prve lige.

Zvonimir Šubarić golman je Hrvatskog dragovoljca, rođen u Vinkovcima, ali koji je odrastao u Vukovaru te u tom gradu napravio prve nogometne korake. Ipak, s 14 godina postao je igrač Cibalije i dres kluba iz Vinkovaca nosio je sve do 2018. godine, kada je preselio u Hrvatski dragovoljac.

U sezoni 2017/2018 skupio je 14 prvoligaških nastupa, a posebno ga je zapamtio hrvatski reprezentativac Borna Barišić kojem je obranio jedanaesterac i to na poseban datum, 18. studenoga. Osijek i Cibalia odigrali su te večeri 1:1 u Gradskom vrtu.

Cibalia je te sezone ispala u niži rang, a klub iz Vinkovaca zadesila je i financijska kriza te su mnogi igrači, baš kao i Šubarić, krenuli dalje. On je svoj put nastavio u Hrvatskom dragovoljcu, koji se borio za ostanak u 2. HNL. Prošle sezone momčad iz Sigeta uspjela je izboriti povratak u prvoligaško društvo, a Šubarić je kao kapetan i najbolji golman 2. HNL, ostao i dalje na njezinom golu.

Ove jeseni Hrvatski dragovoljac nije bio na nivou kojem su se u klubu nadali, pa će u proljetnom dijelu voditi žestoku bitku za ostanak u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. A do tada, kapetan HD-a Šubarić, koji s gola jako dobro vidi stanje na terenu, ovako obrazlaže svoj izbor za najboljeg igrača 2021. godine.

'Moj izbor br. 1 je Marko Livaja. Pravi je vođa na terenu i donosi prevagu u utakmicama kada je najpotrebnije. Hajdukova igra s njime ima dimenziju više, a vidjeli smo to u brojnim utakmicama, posebno u derbiju s Dinamom. Iza Livaje je Bruno Petković. Veliki je znalac, i igrač poteza, te definitivno važna Dinamova karika. Na trećem mjestu je Josip Drmić, pravi golgeter, kakvog bi trebala imati svaka momčad. I zasigurno jedan od najboljih igrača lige. Na četvrto mjesto stavljam Arijana Ademija, lidera u svakom smislu te riječi. Šteta samo što je jesenas imao dosta ozljeda, jer bez njegovog doprinosa ni Dinamo nije toliko dobar. Posljednji u ovom izboru je Kristijan Lovrić, jedan od najopasnijih napadača HT Prve lige. I definitivno bi ga svaka momčad željela imati', pojasnio je Šubarić te najavio proljetni dio sezone.

'Imamo za odigrati još jednu utakmicu do kraja polusezone, probat ćemo biti na najvišoj mogućoj razini i ako nam se posreći osvojiti još koji bod, ako nam se i sreća osmjehne. Na polusezoni bi definitivno trebali dovesti nekoliko pojačanja, te podići razinu svoje igre kako bi probali ostvariti primarni cilj, odnosno osigurati ostanak u prvoj ligi'.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +13
Rijeka - Hrvatski dragovoljac (18. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Izbor Zvonimira Šubarića (Hrvatski dragovoljac)

  • 1. Marko Livaja (Hajduk) - 10 bodova
  • 2. Bruno Petković (Dinamo) - 8 bodova
  • 3. Josip Drmić (Rijeka) - 6 bodova
  • 4. Arijan Ademi (Dinamo) - 4 boda
  • 5. Kristijan Lovrić (Gorica) - 2 boda

Trenutni poredak:

  • 1. Marko Livaja (Hajduk) - 10 bodova
  • 2. Bruno Petković (Dinamo) - 8 bodova
  • 3. Josip Drmić (Rijeka) - 6 bodova
  • 4. Arijan Ademi (Dinamo) - 4 boda
  • 5. Kristijan Lovrić (Gorica) - 2 boda

U nedjelju 12. prosinca bira Goran Paracki (Slaven Belupo).

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal