SVE IDE PREMA TOME

Moguć je i takav scenarij; Liverpool se odriče egipatskog faraona Mohameda Salaha, a postoji i ozbiljan kupac

23.12.2020 u 13:52

Bionic
Reading

Mohamed Salah odlazi iz Liverpoola? Vijest koja na prvu zvuči kao znanstvena fantastika, ali takav scenarij više uopće nije nemoguć, a zna se i tko je zagrizao za egipatskog napadača

Salah je u Liverpoolu od srpnja 2017. s kojim je osvojio Ligu prvaka i englesko prvenstvo, a u tri i pol sezone je u svim natjecanjima zabio čak 110 pogodaka. Navijači ga obožavaju, kod 'Redsa', kao i Egiptu, on ima status božanstva – Faraona.

No u nogometu su ljubavi krhke, pa po svemu sudeći ni Salah neće produljiti novi ugovor s Liverpoolom, kao što neće odraditi do kraja ni ovaj stari koji ga uz Anfield veže do ljeta 2023.

Trzavice na relaciji trener Jürgen Kloop – Mohamed Salah nisu nova vijest, znali su se porječkati, a na njihov odnos sigurno nije dobro utjecala i jedna odluka njemačkog stratega kada je kapetansku traku u Danskoj u utakmici Lige prvaka protiv Midtjyllanda, kada je odmarao većinu prvotimaca, da Trentu Alexanderu-Arnoldu, a ne Egipćaninu koji je također startao od prve minute. To je povrijedilo Salaha.

'Real Madrid i Barcelona su top klubovi u La Ligi, a ostajem li u Liverpoolu, to je zaista teško pitanje. Sve je na čelnicima Liverpoola, oni su ti koji odlučuju', rekao je neadvno Salah na pitanje o svojem mogućem odlasku te lopticu odgovornosti prebacio na čelnike kluba i trenera.

  • +6
Crystal Palace - Liverpool, Premiership, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Clive Rose / POOL

A Klopp? Dojma smo kako ne bi plakao za Salahom, a dobio bi potreban novac da ga uloži u kupovinu ili Jadona Sancha ili Kyliana Mbappea. Ni ne skriva koliko ga oni oduševljavaju....

Što se tiče Salaha, uz njega se povezuje Barcelona, što baš i nije realno s obzirom na ogromne financijske probleme Katalonaca, te Real Madrid kojem je prva želja Kylian Mbappe, ali u slučaju da Francuz potpiše novi ugovors PSG-om, što je sve realnije, 'kraljevi' će svu svoju financijsku moć usmjeriti prema transferu Egipćanina.