NADA UVIJEK OSTAJE

Mogu li u Barceloni prijeći preko toga? Toni Nadal ima veliku želju, ali problem bi mogao biti nećak Rafael Nadal: Svjestan sam svega...

Bionic
Reading

Stric i bivši dugogodišnji trener velikog španjolskog tenisača Rafaela Nadala Toni Nadal u petak je objavio kako se pridružuje timu kandidata za predsjednika Barcelone Victora Fonta

Font slovi kao favorit za nasljednika Josepa Marije Bartomeua na mjestu predsjednika katalonskog sportskog giganta na izborima koji bi se trebali održati najkasnije u ožujku.

U slučaju Fontove pobjede, Toni Nadal bi bio zadužen za interne odnose te bi vodio novi odjel koji bi promovirao dobro ponašanje među mladim igračima.

'Nadam se kako ću svojim radom doprinijeti tomu da Barcelona ostane najveći klub na svijetu. Želim stvoriti model prema kojemu svi igrači, od najmlađih pa nadalje, nauče ne samo igrati nogomet već i predstavljati instituciju od koje je u Kataloniji veća samo regionalna vlada, a to zahtijeva veliku posvećenost', kazao je Toni Nadal.

Njegov brat Miguel Angel Nadal odigrao je više od 200 utakmica za Barcelonu početkom 90-ih godina prošlog stoljeća te je bio član momčadi koja je 1992. godine na Camp Nou donijela prvi naslov europskog prvaka, no nećak Rafael Nadal poznat je kao zagriženi navijač najvećeg Barcelonina rivala Reala iz Madrida.

  • +18
Španjolski tenisač Rafael Nadal Izvor: EPA / Autor: JULIEN DE ROSA

'Svjestan sam kako u obitelji imam brata bivšeg igrača Barcelone i nećaka velikog navijača Reala, no ja na mrzim naše rivale. Jedino što me zanima jest da Barcelona ostvari što bolje rezultate bez obzira navija li Rafa za Real Madrid ili Fuenlabradu', dodao je Toni Nadal koji se osvrnuo i na situaciju vezanu za najboljeg nogometaša u klubu Lionela Messija koji je prošlog ljeta želio napustiti Barcelonu:

'Moramo učiniti veliki napor kako bismo ga učinili sretnim. Strašno je kada najbolji igrač u povijesti kluba želi otići. Da se Messi osjeća nesretno trebalo bi biti nemoguće. Moramo stvoriti klimu u kojoj bi se on osjećao opušteno.'