JUTRO NAKON POBJEDE

Modriću ovacije svih na stadionu, ali želja jednog navijača bila je nerealna

24.03.2024 u 11:57

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Hrvatske nastojat će u utorak protiv domaćina Egipta osvojiti prijateljski turnir u Kairu, a priliku će dobiti svi igrači, rekao je u nedjelju izbornik Zlatko Dalić.

'Želimo osvojiti turnir, želimo taj trofej kada smo već ovdje', izjavio je u obraćanju medijima.

'Opet ćemo skupiti snage i dati šansu nekim drugim igračima', dodao je.

Hrvatska je u subotu u polufinalu pobijedila na jedanaesterce Tunis pa će u finalu igrati s Egiptom koji je s 1:0 svladao Novi Zeland.

'Bilo bi bolje da smo na jedanasterce bili pobijedili u finalu Lige nacije, a sada izgubili, ali dobro...tako je to', rekao je Dalić.

Hrvatska je prije devet mjeseci bila poražena od Španjolske u finalu Lige nacija, a trenutno se priprema za Europsko prvenstvo koje u lipnju počinje u Njemačkoj.

'Cilj je bio da se ovdje podružimo, da odradimo ovo bez ozljeda i da svi koji su tu dobiju priliku', napomenuo je izbornik.

Rekao je da je subotnja utakmica protiv Tunisa bila teška.

'Protivnik se branio čitavo vrijeme. Stajao je u bloku s desetoricom igrača i bio opasan u nekoliko kontranapada. Mi smo smo stvorili premalo šansi i to je problem', izjavio je izbornik.

'Ali ja nemam ništa za zamjeriti igračima jer su se trudili i dali sve od sebe', dodao je.

Dalić je zadovoljan što njegova momčad nije primila gol i što je pobijedila.

'Napravili smo što smo htjeli. Dali smo priliku i nekim drugim igračima', rekao je.

Hrvatski nogometaši u nedjelju imaju slobodan dan koji će iskoristiti za popodnevni obilazak piramida u Gizi. U ponedjeljak navečer će trenirati na stadionu na kojem se igra finale.

Nakon pobjede nad Tunisom nekoliko egipatskih navijača je došlo u hotel kako bi se fotografirali s Lukom Modrićem.

Student prava Khaled malo je zakasnio jer je veznjak Real Madrida već otišao u sobu. Molio je članove hrvatske delagcije da zamole 38-godišnjeg kapetana da se spusti, ali oni su to odbili.

'Volim i pratim Modrića od Europskog prvenstva 2008. godine. On mi je najdraži igrač', rekao je Khaled za Hinu u lobiju luksuznog hotela blizu stadiona.

'Nekoliko sati sam se vozio da bih se uslikao s njime, no nisam uspio. Nadam se da ću se tijekom nadolazećih dana uspjeti uslikati s njime', dodao je Khaled koji zna imena gotovo svih hrvatskih igrača.

Izbornik Dalić, upitan da komentira popularnost Modrića u Egiptu, odgovorio je da to pokazuje koliko je velik i poznat igrač.

'Dođeš u Egipat, u Afriku i svi navijaju za Luku, bodre ga i skandiraju njegovo ime. To pokazuje koliko je Luka priznat u svijetu', rekao je Dalić.