VATRENI U FINALU

Igrači iz sjene junaci su Hrvatske: Nije bitno tko zabije, važno je da ekipa slavi

23.03.2024 u 23:47

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativci igrat će u utorak u finalu međunarodnog ACUD kupa protiv domaćina turnira Egipta, u polufinalu je Hrvatska, poslije 0:0 u 90 minuta, s 5:4 nakon jedanaesteraca bila bolja od Tunisa.

Bolje prilike za pogodak u prvom poluvremenu je imao Tunis. U nastavku se Hrvatska donekle razigrala, ali u pogodak nije pretvorila ni jednu od četiri-pet dobrih prilika pa su o pobjedniku i finalistu nakon 0:0 odlučivali jedanaesterci.

Tunis je imao 'meč-loptu' tijekom jedanaesteraca, ali Jaziri nije svoj udarac pretvorio u pogodak. Hrvatski vratar Ivica Ivušić je obranio njegov udarac, kao i Haddadiju na kraju, čime je odveo Hrvatsku u finale.

'Čast je biti na golu reprezentacije i sigurno da je jako lijep osjećaj obraniti penale koji su nas odveli u finale ovog turnira. Subašić i Livaković napravili su to na važnijim turnirima. Zadovoljstvo mi je biti u reprezentaciji i pomoći kad mogu. Velika je čast, nema ništa veće od toga. Jako sam sretan i zadovoljan. Tunižani su bili u nižem bloku i prijetili nam kontrama, ali evo, mi smo u finalu i zadovoljni smo', rekao je Ivušić pred kamerama Nove TV.

Finale će biti u boljoj atmosferu jer je domaćin Egipat tamo.

'Bit će više gledatelja nego danas, sigurno da ćemo uživati u dobrom nogometu', zaokružio je Ivušić.

S time da je pobjednički za Hrvatski zabio Marco Pašalić.

'Najveća je čast igrati za Hrvatsku i najveće što u karijeri mogu osvojiti. Presretan sam što sam zabio, ali velika pohvala za Ivušića'.

Imao je sjajan udarac u nadoknadi.

'Odlično je golman obranio, U zadnje vrijeme sam navikao da mi malo fali do pogotka. Radim na tome i kreiram šanse, pa ako uđe - uđe. Nebitno tko zabije, bitno da ekipa slavi. Tunis je stajao čvrsto, bilo je teško nadigravati se i kreirati šanse. Na kraju, mislim da smo dobro odigrali i najbitnije je da smo pobijedili. Igrati za Hrvatsku je najposebniji osjećaj'.

Najavio je i finale u utorak.

'Bit će interesantno i atmosfera će biti bolja zbog punog stadiona. Bitno je da pobijedimo i pokažemo muški gard, tada znam da ćemo pobijediti'.

  • +7
Prijateljska utakmica za Euro 2024., Tunis - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Više doznajte OVDJE.