KRNJI SASTAV

Modrić u momčadi godine, no dogodilo se nešto jako ružno!

09.01.2017 u 19:11

  • +32

FIFA Awards Ceremony

Izvor: Reuters / Autor: Ruben Sprich

Bionic
Reading

Sada je i službeno. Fifa je objavila najboljih 11 u prošloj godini, a među njima je i ove godine hrvatski reprezentativac i veznjak Reala Luka Modrić

Luka Modrić izabran je u najbolju momčad u protekloj godini prema Fifinom izboru. Uz njega u veznom redu nalaze se suigrač iz Reala Toni Kroos i Barcelonin Andres Iniesta. Na vratima je Manuel Neuer iz Bayerna, u obrani Dani Alves (Juventus), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real) i Marcelo (Real). Trojac u napadu čine Cristiano Ronaldo (Real), Leo Messi i Luis Suarez (oba Barcelona).

'Jako sam zadovoljan što sam drugu godinu zaredom uvršten u najboljih jedanaest. Htio bih zahvaliti svima koji su glasali za mene te me uvrstili među ove odlične igrače", izjavio je Modrić te dodao:

'Moj najdraži trenutak u 2016. bilo je osvajanje Lige prvaka s Real Madridom.'

No ružno na cijeloj svečanosti je bilo to što se nogometaši katalonskog kluba, Messi, Iniesta, Pique i Suarez, nisu pojavili u Zürichu iako je bio najavljen njihov dolazak.

'Procijenili smo stanje nogometaša, sportsku situaciju i vrijeme potrebno za odmor. Želimo u srijedu proći u četvrtfinale španjolskog kupa. Zato smo donijeli ovu odluku. S Fifom imamo optimalan odnos, a Boban nas je došao dočekati na aerodrom', rekao je dopredsjednik Barce Jordi Mestre, no njegovo opravdanje nije dobro sjelo mnogim nogometnim fanovima koji smatraju da je španjolski prvoligaš bojkotirao Fifu.

>> Cristiano Ronaldo najbolji, Lionel Messi nije se pojavio
>> Naj trenutak koji je obilježio navijački svijet...

Here is your FIFA FIFPro @World11 ??https://t.co/LO8lWBKxpn pic.twitter.com/OPFDHNNWVe