PRLJAVA UTAKMICA

Modrić junak, Real razbio Atletico i grabi prema finalu!

05.02.2014 u 22:13

Bionic
Reading

U madridskom derbiju polufinala Kupa kralja Real je na svom stadionu s lakoćom pobijedio Atletico 3:0 i tako došao na mali korak od plasmana u završnicu…

U iznimno nervoznoj utakmici u kojoj su se obje momčadi služile brojnim prljavštinama, a izdvajamo onu Alvara Arbeloe koji je namjerno nagazio na petu Diega Coste, Real se bolje snašao i dominirao od samog početka do kraja te upisao uvjerljivu pobjedu pred uzvrat.



'Kraljevski klub' imao je i malo sreće jer je dva pogotka postigao nakon što su udarci njegovih igrača zapeli u bloku i prevarili Curtoisa. Tako je u 17. minuti pucao Pepe iskosa, Insua je postavio nogu i promijenio putanju lopti koja je prevarila vratara i završila u mreži.

Atletico se nije uspio nametnuti i u 57. minuti Jese Rodriguez udvostručio je prednost Reala nakon lijepe akcije s Di Marijom. U 72. minuti dogodio se jedan od ključnih detalja dvoboja. Tada je Diego Godin pucao glavom nakon prekida i već svladao Casillasa, no Modrić se bacio i sa same gol crte izvadio loptu iz mreže. Kazna za goste stigla je samo minutu kasnije: ovaj je put Di Maria pucao s dvadesetak metara, lopta je zapela za Mirandu i završila u mreži.



Tako je prekinuta velika pobjedonosna serija Atletica, a Real stigao jako blizu finalu Kupa kralja, u kojem svi očekuju novi 'el clasico', sudar Ancelottijeve momčadi s Barcelonom…

Kup kralja, polufinale:

Real M. – Atletico M. 3:0 (Insigua a.g. 17, Jese 57, Miranda a.g. 73)