čišćenje svlačionice

'Modri' ostali i bez trećeg igrača u svega par dana: Dinamovo dijete i miljenik trenera odlazi kod legende čiji poziv nije mogao odbiti

10.01.2020 u 16:53

Bionic
Reading

Mario Šitum novi je član turskog Kayserispora na čijem je čelu Robert Prosinečki

Mario Šitum više nije član Dinama. Šitum je u Zagrebu igrao na čak četiri pozicije, desnom i lijevom beku i desnom i lijevom krilu, a Nenad Bjelica ga je izuzetno cijenio baš zbog njegove mogućnosti prilagodbe i spremnosti da uskoči kada god to Dinamo i trener od njega zatraže.

Ove je sezone u 17 utakmica zabio jedan gol i upisao dvije asistencije, a onda je stigao poziv novog trenera turskog Kayserispora Roberta Prosinečkog i Šitum je odlučio karijeru nastaviti u Turskoj, pišu Sportske novosti. Isti izvor navodi kako nije poznato koliko će turski prvoligaš platiti Dinamu za Šituma, ali i kako odšteta vjerojatno neće biti velika.

Šitum je uvijek davao sve od sebe u dresu Dinama i u klubu su mu u znak zahvalnosti odlučili omogućiti odlazak u inozemstvo gdje će sigurno imati veća primanja nego u Zagrebu. Osim financijske strane, Šituma sigurno veseli što će ga tamo dočekati Prosinečki koji je čelnike turskog kluba i uputio da ga dovedu.

Osim Prosinečkog, tamo će ga dočekati još jedno poznato lice. Zoran Kvržić iz Rijeke je prije nekoliko dana također postao član Kayserispora pa će Šitum u novoj sredini imati društvo. Šitum je tako postao treći igrač Dinama koji je ove zime napustio klub nakon što je Ivo Pinto otišao na posudbu u portugalski Famalicao, a Marko Lešković na posudbu u Lokomotivu.