dobar potez

'Modri' ostali i bez četvrtog igrača: Dinamo odbio četiri milijuna eura za mladu zvijezdu pa ga poslao u klub u kojem se kalio Luka Modrić

13.01.2020 u 06:27

Bionic
Reading

Dinko Horkaš će drugi dio sezone provesti na posudbi u Zrinjskom iz Mostara

Nakon što su Dinamo za sada, što na posudbu, što transferom, napustili Mario Šitum, Ivo Pinto i Marko Lešković, došlo je vrijeme i da jedan mlađi igrač ostatak sezone provede u novoj sredini. 20-godišnji vratar Dinama Dinko Horkaš ove je sezone za B momčad odigrao 11 utakmica i u njih čak šest sačuvao svoju mrežu čistom.

Mladi Horkaš sada će karijeru nastaviti u Zrinjskom iz Mostara. Ovu posudbu potvrdio je njegov novi klub u petak na društveni mrežama, a u Mostaru ostaje do kraja sezone. Vratar Zrinjskog Ivan Brkić je teže ozlijeđen pa će Horkaš vrlo vjerojatno dobiti dosta veliku minutažu koja mu je i potrebna za razvoj.

'Dinko Horkaš rođen je 1999. godine u Sisku, a član Dinama je postao s 13 godine. Ovaj 192 centimetra visoki hrvatski vratar seniorsko iskustvo je počeo skupljati sa 17 godine u dresu druge momčadi Dinama za koju je skupio već 68 nastupa. Prošle sezone je kao kapetan juniorske momčadi predvodio zagrebački klub do četvrtfinala Lige prvaka, a upisao je i 26 nastupa za mlade reprezentacije Hrvatske', stoji u objavi Zrinjskog.

Nedavno se pisalo i kako je Dinamo odbio ponudu od četiri milijuna eura za Horkaša što pokazuje da na Maksimiru na njega računaju, ali ne prije odlaska Dominika Livakovića. Kako će prvi vratar Dinama u klubu ostati barem do ljeta, do tada će se Horkaš kaliti u ligi koja je i Luku Modrića formirala kao igrača i u kojoj je napravio prvi veliki iskorak.