Sprema se transfer bomba

'Modri' ostaju bez jedne od svojih najjačih karika; velikan kreće po zvijezdu Dinama koja je najzaslužnija za novi naslov prvaka

25.06.2020 u 12:26

Bionic
Reading

Damian Kadzior je na meti Fenerbahčea koje ga želi dovesti i prije kraja sezone

Dinamo je ponovno prvak Hrvatske. 'Modrima' je to uspjelo po 14. puta u zadnjih 15 godina, a iako dominacije Zagrepčana nije ništa novo, svake sezone se mijenjaju glavni akteri u ekipi. Uvijek netko od igrača iskoči i povuče Dinamo do novog naslova prvaka, odnosno ima najveće zasluge za njega.

Ove sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji igrač, bio je poljski reprezentativac Damian Kadzior. U 26 utakmica domaćeg prvenstva, Kadzior je ove sezone upisao 10 golova i jednako toliko asistencija, a jedini tko ima više golova od njega u klubu ove sezone je Mislav Oršić s 12 pogodaka.

Kadzior je vodeći asistent kluba s jednom asistencijom više od Brune Petkovića i dvostruko više od Oršića i Amera Gojaka. Dobre igre u dresu Dinama su 28-godišnjeg Poljaka dovele do poljske reprezentacije, a sada i na prag velikog transfera. Destinacija? Turska nogometna liga i tamošnji velikan Fenerbahče.

Turski mediji javljaju da Fenerbahče želi čak i prije karaj sezone dovesti Kadziora u svoje redove. Žele ga istog treba. Što se tiče ove sezone, ako dođe prava ponuda, Dinamo bi ga i mogao pustiti ranije jer je naslov prvaka osiguran, a Kup odavno izgubljen pa će do kraja prvenstva 'modri' tek uigravati ekipu za iduću sezonu i novi pohod na Ligu prvaka.

Kadzior na Transfermarktu vrijedi 2.4 milijuna eura, no jasno je da ga 'modri' neće pustiti bez barem 10 milijuna. Kadzior je nedavno potpisao novi ugovor s Dinamom i sada je u klubu do ljeta 2023. godine ili dok ne sjedne neka ponuda koju je nemoguće odbiti. Ostaje za vidjeti hoće li ona stići iz Fenerbahčea.