BILO JE VRIJEME

'Modri' napokon prekinuli katastrofalan niz u Ligi prvaka koji je trajao dva desetljeća

22.10.2019 u 20:57

Bionic
Reading

Dinamo je osvojio bod u trećem kolu Lige prvaka u Harkivu kod Šahtara (2:2) te je prekinuo negativan niz koji je trajao 20 godina

Početkom studenog 1999. 'modri' su na Velodromeu kod Olympique Marseillea odigrali 2:2, a nakon toga uslijedio je crni niz kada je riječ o gostujućim utakmicama u Ligi prvaka.

Naime, hrvatski prvak je dva desetljeća čekao da se s puta u Zagreb vrati neporažen u ovom natjecanjuo uspjelo pod vodstvom Nenada Bjelice koji je već rušio negativne Dinamove nizove, a s klubom je prošle sezone prezimio u Europi poslije 49 godina.

Sve do večeras, nakon pozitivnog susreta u Francuskoj, Dinamo je odigrao 14 gostujućih utakmica u Ligi prvaka i izgubio ih je sve uz katastrofalnu gol razliku 3:42

Dinamo je jedine golove u gostima zabio Realu (6:2) i Olympiakosu (2:1), a čak 11 utakmica nije uspio zabiti. Protivnici su bili Ajax, Porto, Dinamo Kijev, Lyon (dva puta), PSG, Bayern, Arsenal, Sevilla, Juventus i City.

  • +39
Šahtar - Dinamo, 3. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO

Podsjećamo, u utorak pogotke su za Dinamo zabili Dani Olmo (25) i Mislav Oršić (60-penal), dok su za Šahtar pogodili Jevhen Konopljanka (16) i Brazilac Dodo (75).