SPEKTAKL SVE BLIŽE

Moćni Iran pokvario futsal uvertiru u Splitu

17.01.2012 u 21:20

Bionic
Reading

U jednoj od najvažnijih provjera uoči prvenstva Europe u malom nogometu što će se od 31. siječnja do 9. veljače održati u Hrvatskoj (Zagreb i Split) reprezentacija Hrvatske poražena je od Irana s 1:2 (0:1). Pred oko 500 gledatelja dvoboj se odigrao u splitskoj Spaladium areni u kojoj će Hrvatska igrati utakmice u skupini Eura

Iran je došao u vodstvo autogolom Novaka u 6. minuti, kada je naš igrač u Jukićevu mrežu skrenuo udarac Javida. No, u 21. minuti Novak se revanširao, krasnim udarcem poravnao je na 1:1. Zadovoljstvo zbog poravnanja nije dugo trajalo, već u 23. minuti Iran je ponovno u vodstvu. Gosti su izigrali našu obranu, a s gol linije poentirao je Asghari. U posljednje tri minute Hrvatska je s igračem-vratarom pokušala doći do poravnanja, ali vidjelo se da u tom segmentu igre 'mali kockasti' imaju još prostora za napredovanje.

Izabranici Mate Stankovića u polju su parirali četvrtoj selekciji svijeta, ali u igri Hrvatske nedostajalo je konkretnosti. Da je naš prvi adut Dario Marinović bio realizatorski raspoloženiji, rezultat bi bio i povoljniji za Hrvatsku. No, uoči Eura Hrvatska može biti zadovoljna formom. Stanković je složio uigranu, mladu (s nekolicinom iskusnijih) momčad, koja će na Euru, pred domaćom publikom, imati što za pokazati.

Za Hrvatsku su igrali: Jukić, Matošević, Grcić, Đulvat, Despotović, Babić, Jelovčić, Marinović, Bajrušović, T. Novak, Suton, Mijatović, Laura, Šestić, Subotić i Stojkić.