SAMO NA Fight Channelu

MMA dvoboj desetljeća Silva vs. Sonnen

06.07.2012 u 08:50

Bionic
Reading

Rijetko je kada koji MMA event digao toliko prašine kao UFC 148 koji ćemo na pratiti na Fight Channel PPV-u (kanal 25, MaxTV) u noći sa subote na nedjelju, 8. srpnja iz MGM Grand Arene u Las Vegasu

Razlog velikom zanimanju za UFC 148 je dakako glavni dvoboj večeri u kojem će najbolji MMA borac današnjice, Anderson Silva, braniti svoj pojas prvaka u srednjoj kategoriji protiv Chaela Sonnena. Radi se o revanšu nakon što je Amerikanac prije nešto više od godinu i pol dana doslovce bio nekoliko milimetara udaljen od spektakularne pobjede koja bi vjerojatno bila uvrštena u najveća MMA iznenađenja desetljeća. Četiri i pol runde mlatio je neprepoznatljivog prvaka, da bi ga ovaj u posljednjim trenucima dvoboja uhvatio 'na foru' i prisilio na predaju.

Sonnen je u međuvremenu odradio suspenziju zbog dopinga, no praktički čim se vratio u kavez, UFC mu je odlučio dati još jednu šansu protiv prvaka koji nije izgubio više od šest godina, a iz UFC-ova kaveza nikada nije izašao pognute glave. Može li Sonnen zaista ugroziti Silvu ili će Pauk zadržati svoj pojas, saznat ćemo te noći uživo u prijenosu na Fight Channelu PPV-u.

Da bi ova posebna prilika bila još spektakularnija, pobrinut će se bivši UFC prvaci i MMA legende Tito Ortiz i Forrest Griffin. Ovaj će dvojac svojim trećim međusobnim dvobojem poslužiti kao uvod u glavni meč večeri. S obzirom na to da se radi o borcima koji u kavezu uvijek ostavljaju posljednju kap krvi i znoja, uopće ne sumnjamo da će i uvodni glavni meč večeri ispuniti sva očekivanja.

Jeste li znali?

Da Anderson Silva nije izgubio još od davne 2006. kada je diskvalificiran u meču protiv Yushina Okamija zbog nelegalnih udaraca nogom.

Da je Chael Sonnen čak pet puta u karijeri izgubio gušenjem iako tvrdi da ne razumije dobro MMA pravila.

Da Tito Ortiz drži rekord UFC-a u broju uzastopnih obrana naslova u poluteškoj kategoriji. Ovoj legendi je to uspjelo čak pet puta od 2000. do 2002.

Ne propustite jedan od najiščekivanijih MMA evenata u 2012. uživo iz MGM Grand Arene ekskluzivno na Fight Channel PPV-u. Snimka priredbe raspoloživa je čitavu nedjelju na istoj platformi (kanal 25, MaxTV). Program iz svjetske kockarske metropole traje minimalno četiri sata!

Popis borbi:
Anderson Silva vs. Chael Sonnen
Forrest Griffin vs. Tito Ortiz
Patrick Cote vs. Cung Le
Dong Hyun Kim vs. Demian Maia
Mike Easton vs. Ivan Menjivar
Chad Mendes vs. Cody McKenzie

Uvodne borbe:
Habib Nurmagomedov vs. Gleison Tibau
Riki Fukuda vs. Constantinos Philippou
Fabricio Camoes vs. Melvin Guillard
Rafaello Oliveira and Yoislandy Izquierdo
John Alessio vs. Shane Roller