VATERPOLSKI USPJEH

Mladost i Jug među četiri u Euroligi!

22.04.2009 u 18:02

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolo imat će dva predstavnika na završnici Eurolige u Rijeci. Prvo je Mladost na svom plivalištu pored Save uspjela anulirati minus od tri gola iz prve utakmice u Pireju i pobijediti Olympiacos 11:6 (2:2, 2:1, 3:0, 4:3), da bi kasnije isto pošlo za rukom i Jugu, koji je na svom plivalištu održao lekciju Partizanu i pobijedio 11:7

Mladost – Olympiacos 11:6 (2:2, 2:1, 3:0, 4:3)

Minus od tri pogotka iz prve utakmice četvrtfinala Eurolige u Pireju tjerao je vaterpoliste Mladosti da od samog početka stisnu Olympiacos i pokušaju strpljivom igrom graditi prednost.

Od prve minute Mladost je krenula s fantastičnom obranom i presingom na cijelom bazenu, a u prvoj četvrtini ono što je posebno veselilo trenera Bonačića bio je odličan učinak Mladosti s igračem više, što im je u dosadašnjem dijelu sezone bila slabija točka. U dvije prilike 'žapci' su postigli dva pogotka (Karač i Vrdoljak). Ipak, s obzirom da se u prvoj četvrtini nisu zagrijali, dopustili su gostima iz Grčke da postignu dva gola (J. Afroudakis i Doskas), tako da je prva četvrtina završila 2:2.

Nastavak je donio najavu da će Mladost na kraju ipak dogurati do završnice Eurolige u Rijeci. U drugoj četvrtini Mladost je postigla dva gola (Karač i Muslim), a primila tek jedan, i to iz peterca (C. Afroudakis), tako da je momčad sa Save nakon dvije četvrtine otišla na odmor s minimalnim vodstvom 4:3, da bi u trećoj četvrtini igrači trenera Ozrena Bonačića započeli s demoliranjem Olympiacosa.

Ponovno je na djelu bila odlična obrana 'žabaca', ali i fantastična realizacija u napadu. Muslim, Babić i Herceg povećali su vodstvo na 7:3, što je pred početak posljednje četvrtine garantiralo prolazak u Final Four. Kako su vaterpolisti Mladosti igrali protiv Olympiacosa u trećoj četvrtini, govori i podatak da gosti nisu mogli postići pogodak ni u trenucima kada su imali dva igrača više.

U posljednjoj četvrtini Mladost je zahvaljujući prvenstveno odličnom Igoru Hiniću koji je odigrao simultanku protiv obrane Olympiacosa uspjela održati prednost koja ih je odvela do pobjede od 11:6.

'Odigrali smo fantastično. Išao nas je igrač više i sad idemo u Rijeku. Ali na završnicu ne idemo samo nastupiti, već osvojiti', kazao je na kraju utakmice kapetan Mladosti Zdeslav Vrdoljak.

MLADOST: Pavić, Burić, Babić 1, Vrdoljak 1, Paškvalin, Franković 1, Herceg 1, Antonijević, Karač 2, Muslim 2, Hinić 3, Buljubašić, Lončar.

OLYMPIACOS: Delgiannis, Kocheilas, Mylonakis, Santa 1(1), Chatzitheodorou 1 (1), Theodoropoulos, C. Afroudakis 2 (1), Ntoskas 1, G. Afroudakis 1, Nikić, Komadina, Schizas, Delakas.

Peterci: Mladost 0, Olympiacos 3 (3).

Realizacija igrača više: Mladost 13/7, Olympiacos 10/3.

Jug - Partizan 11:7 (3:2, 4:2, 2:3, 2:0)

Dubrovački Jug na svom je plivalištu u Gružu pobijedio beogradski Partizan 11:7 i plasirao se na Final Four Eurolige jer je beogradska momačad u prvoj utakmici slavila sa 11:9.

Partizan se držao tek prvu četvrtinu, koju je Jug dobio sa 3:2, no tada je krenula mala dubrovačka škola vaterpola. U drugoj četvrtini Jug je potpuno razmontirao goste iz Beograda, koji nisu imali lijeka za Azeveda i Dobuda.

Već nakon prve dvije četvrtine Jug je imao prednost 7:4. U trećoj četvrtini domaćini su malo pali, što su Partizanovi igrači iskoristili te smanjili prednost na 9:7.

Uraganskim početkom u posljednjoj četvrtini Jug je razbio i posljednji otpor svojih suparnika i na kraju slavio 11:7. Tako će hrvatski klupski vaterpolo imati dva predstavnika na završnici Eurolige 22. i 23. svibnja u Rijeci.

JUG CO: Vićan, Vranješ, Bošković 1, Azevedo 3, Seman, Smodlaka 1, S. Sukno 1, Bušlje 1, I. Sukno, Dobud 3, Drobac, Obradović 1, Nižić.



PARTIZAN: Soro, Mirković, Rađen, Bailey, Aleksić 1, Pijetlović, Prlainović 2, Gocić 1, S. Mitrović, Filipović, Vasović 1, Vujasinović 2, B. Mitrović.

Peterci: Jug CO 0/1, Partizan 0

Realizacija igrača više: Jug CO 8/14, Partizan 3/1

Inače, vaterpolisti Mladosti u polufinalu završnog turnira Eurolige, koji će se 22. i 23. svibnja igrati u Rijeci, za protivnika će imati Primorac iz Kotora, dok će Jug CO igrati protiv talijanskog Pro Recca.

Primorac je do završnog turnira stigao preko Jadrana CKB iz Herceg Novog zahvaljujući 9:8 (1-1, 3-2, 2-2, 3-3) pobjedi u uzvratu u Herceg Novom nakon što je prvi dvoboj u Kotoru završio 12:12.

Pro Recco se plasirao u polufinale usprkos 9:10 (2-3, 0-1, 5-3, 2-3) porazu u svom bazenu od mađarskog Vasasa u uzvratu, jer je u prvoj utakmici u Budimpešti slavio sa 11:8.