teška ozljeda

Mladog Turčina odvezli u kolicima; radio je čuda u NBA-u, a onda je uslijedio šok!

11.03.2024 u 14:05

Bionic
Reading

Alperen Sengun, 21-godišnji turski košarkaš i najbolji igrač NBA momčadi iz Houstona, zaključio jw aktualnu sezonu nakon teške ozljede u susretu protiv Sacramenta

U završnici tog susreta, pri doskoku, Sengun je ozlijedio desno koljeno i gležanj, a s parketa je odveden u kolicima nakon što se nije mogao osloniti na noge.

>> New York u problemu, a Bogdanović briljira; mladi Turčin postavio strašan rekord

Čekaju se službeni nalazi magnetske rezonance, no svi američki mediji navode kako je ovom ozljedom sigurno prije vremena zaključena odlična sezona ovog košarkaša. Kako je došlo do teške ozljede pogledajte OVDJE.

Nakon njegovog doskoka i urlika svi suigrači su ostali u šoku jer su bili svjesni kako je riječ o teškoj ozljedi.

Sengun je od početka svoje NBA karijere u Houstonu premda ga je na draftu 2021. godine izabrao Oklahoma City. Ove sezone je u dresu teksaške momčadi ostvarivao 21 koš po utakmici uz 9.3 skokova i pet asistencija. Uz to je i onorio nekoliko NBA rekorda kao najmlađi igrač u povijesti lige. Nakraće rečeno radio je čuda na NBA terenima i dobio je nadimak 'Baby Jokić.' Ovo je svakako velik udarac za Houston...

Houston će tako biti lišen svog najboljeg igrača u borbi koju vodi ne bi li izborio ulazak u 'play-in' Zapadne konferencije. Trenutačno je Houston na 11. mjestu, prvom ispod crte. Ima omjer 29-35, dok je ispred njega Golden State s dosta boljim omjerom od 33 pobjede i 30 poraza.