ČIŠĆENJE

Kontroverzni potezi igrača Dinama s klupe zbog kojih su nagrađeni žutim kartonima

11.03.2024 u 13:34

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama su u 26. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru pobijedili Slaven Belupo 5:2. Zanimljive poteze napravila su dva standardna prvotimca momčadi Sergeja Jakirovića koja su ovu utakmicu pratili s klupe utakmicu te se čuvali za nadolazeći europski ogled s PAOK-om.

Stefan Ristovski i Dino Perić su bila na klupi za pričuvne igrače i na istovjetan način zaradili žute kartone.

Naravno riječ je o proračunatim potezima jer obojica imaju sakupljena po dva žuta kartona pa je valjalo dobiti i treći uoči gostovanja Dinama kod najslabije momčadi lige Rudeša, a prije velikog derbija s Hajduka na Poljudu 30. ožujka i nastavka borbe za naslov prvaka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +33
Dinamo - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 10.3.2024. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Prvo je Ristovski u 85. ubacio loptu s klupe u teren i zaradio žuti, a potom je isto napravio i Perić. Četvrti sudac Marino Majstrović je to vidio, što je i bio plan, i o tome obavijestio glavnog djelitelja pravde Patrika Kolarića koji ih je nagradio žutim kartonima. Inače se za žuti karton koristi riječ kazna, no ovoga puta bila je to nagrada za dinamovce.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Legalno, transparentno i mudro, ali bizarno i nekorektno. Nisu ni prvi na zadnji koji su povukli ovakve poteze i toga će biti dokle god se ne promijene pravila pa za ovakva ometanja igre i ruganja s propozicijama natjecanja ne uvedu strože kazne.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.