PRIPREME DINAMA

Mladi Mikulić spremno čeka kiks Sandomierskog

14.01.2014 u 14:28

Bionic
Reading

Nakon što su hodočastili na Brdo ukazanja 'modri' su nastavili sa svakodnevnom rutinom i treninzima. Međugorje ih, kažu, puni samopouzdanjem i snagom. Svaki od igrača nada se da će u današnjem prijateljskom susretu sa Širokim Brijegom dobiti priliku za dokazivanje. Prilici se nada i mladi vratar Marko Mikulić

Iako mu je trenutno sigurna tek klupa za rezerve, činjenica je da naši prvaci već dulje vrijeme muku muče s vratarima te da prvi izbor, Poljak Sandomierski, nema pravo na kiks. Mikulić mu opasno puše za vratom i iz treninga u trening pokazuje da se na njega može ozbiljno računati. Ljudi iz struke kažu da je upravo on jedan od naših najperspektivnijih mladih golmana.

'Drago mi je da struka tako misli i to mi je samo poticaj da radim još bolje kako bih se nametnuo treneru i bio prvi izbor za vratara. Ne mogu reći da nisam zadovoljan ni sadašnjom pozicijom. Mlad sam i biti sada rezervni golman Dinama nije neuspjeh', govori Mikulić.

Ovaj devetnaestogodišnjak ponikao je u Maksimiru i prošao je kroz sve Dinamove omladinske selekcije. Mada je počeo kao stoper, ubrzo se premjestio među vratnice. Bila mu je to želja od samog početka.

'Iako su me u početku moji bližnji odgovarali od toga da budem golman, govoreći da se za to mjesto u momčadi jako teško izboriti jer je u ekipi samo jedan, nisam ih slušao, već sam kupio rukavice i s njima došao na trening. Tako je sve počelo.'

Što kažete na izreku - imala mama dva sina, jedan bio lud, a drugi golman?

Ha ha ha, da. Istina, teško je biti golman, a da nisi bar malo luckast. Stojiš na golu svaki dan, napucavaju te, bacaš se gore-dolje, a ne odustaješ, već uživaš.

Kada ste na golu, koga volite vidjeti u obrani?

Šimunića, naravno. Čovjek sve zna, čitav život igra na visokoj razini i ulijeva sigurnost. Nadam se da će ipak nastupiti na SP jer on je naš najbolji obrambeni igrač.

Je li bolje za mladog golmana da sjedi na klupi u najboljem klubu ili da ipak brani u lošijem?

Sigurno je da je uvijek bolje braniti. No sad sam tu gdje jesam i borim se. Trener Butina mi je govorio da je on sedam godina išao po posudbama, čekao da ga pozovu i iskoristio tu priliku. Meni je želja ostati u Dinamu do ljeta, a onda ćemo vidjeti. Razgovarat ću i s trenerom i s gospodom u upravi pa ćemo vidjeti je li bolje negdje drugdje ići braniti ili se i dalje u Dinamu boriti za poziciju, vidjet ćemo.

Ako bi vas trener sada stavio na gol, biste li mogli ispuniti očekivanja?

Siguran sam da bih. Dosta sam miran, nemam tremu i mislim da bih dobro odgovorio na trenerove zahtjeve te zahtjeve momčadi. Mislim da još malo moram raditi na koncentraciji kako bih bio na vrhunskoj razini.

Sigurni smo, govore zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu kao i oni što znaju, da će Marko Mikulić ubrzo istisnuti Sandomierskog i čvrsto zauzeti mjesto čuvara Dinamove mreže.

Danas u 17 sati 'modri' će na Pecari odigrati prijateljsku utakmicu protiv Širokog Brijega. Kako je najavio trener Zoran Mamić, u današnjem susretu igrat će dvije kombinirane ekipe. Iako su umorni, govori trener, nadaju se pozitivnom rezultatu protiv vrlo dobrog domaćina koji je trenutno najbolja momčad u BiH, a igra i najljepši nogomet u Premier ligi.