ŠPANJOLCI SLAVILI

Mladi košarkaši ostali bez europske bronce

18.07.2010 u 21:03

Bionic
Reading

Hrvatska mlada košarkaška reprezentacija poražena je u borbi za treće mjesto na Europskom prvenstvu u Zadru od Španjolske 86:79 i to nakon produžetka

Mladi košarkaši do 20 godina osvojili su četvrto mjesto u Europi. U ogledu protiv Španjolske za broncu u Zadru, Delaš i društvo poraženi su nakon produžetka 86:79. Mladi hrvatski košarkaši bili su u prilici osvojiti i treću broncu u posljednje tri godine na velikim natjecanjima, nažalost ovoga puta nisu uspjeli. Prošle godine na SP-u U19 u Aucklandu bili su treći, baš kao i na EP U18 prije dvije godine.

Od prve minute Španjolci su bili u vodstvu držeći do posljednje četvrtine desetak poena razlike, no zato igrači izbornika Kurtovića sve preokreću u posljednjoj četvrtini. Od 30. do 34. minute mladi hrvatski košarkaši rade seriju 18:2 te dolaze u vodstvo 63:62, što im je bilo prvo vodstvo na utakmici, a minutu kasnije imali su i tri koša viška 69:66. Do kraja regularnog dijela obje su se reprezentacije izmjenjivale u vodstvu, a imali su hrvatski reprezentativci i priliku pobijediti, no Prostranov šut je bio blokiran te je završilo 71:71, pa se tako otišlo u produžetke.

Nažalost, u produžecima, mladi hrvatski košarkaši su ostali bez Delaša zbog osobnih pogrešaka te su ujedno krenula i kola nizbrdo. Do kraja utakmice naši su zaprijetili, no na kraju su Španjolci uspjeli rutinski privesti utakmicu kraju i pobjedom 86:79 doći do brončane medalje.

U hrvatskim redovima petorica igrača su imala dvoznamenkasti broj koševa, Dino Butorac (18), Mario Delaš (16), Ivan Batur (13), Leon Radošević (12) i Toni Prostran (11), dok su Španjolce predvodili Joseph Franch sa 23 koša te Nikola Mirotić sa 20 koševa i 15 skokova.