ZUBAC NA TWITTERU

Mladi Hrvat iz Lakersa zbog videoigre izazvao totalnu pomutnju!

09.09.2016 u 10:07

Bionic
Reading

Mladi 19-godišnji hrvatski košarkaš Ivica Zubac živi svoj san u najmoćnijem i najbogatijem klubu NBA Los Angeles Lakersima. Međutim, između napornih treninga, jer na njega u Lakersima ozbiljno računaju već u prvoj sezoni, 215 cm visoki Zubac ima očito puno slobodnog vremena pa je tako zbog popularne videoigre 2K17, u kojoj su na njega potpuno zaboravili, postao vijest dana

U proteklih 12 mjeseci imao je Zubac puno razloga za nervozu jer je preko Cibone - gdje je jedno vrijeme bio teže ozlijeđen i nije puno igrao kasnije - te Cedevite u kojoj su ga jako željeli na koncu, zbog odluke arbitražnog suda da se mora vratiti u Cibonu, završio za dogovorenu odštetu u srpskom klubu Mega Leks.

Usprkos tim turbulencijama završnicu sezone odigrao je jako dobro i odlučio se prijaviti na NBA draft na kojem su ga kao ukupno 32. izabrali Lakersi. Ubrzo je odjenuo dres Lakersa u Ljetnoj NBA i sve je oduševio sjajnim igrama, pogotovo u obrani (blokadama je izludio protivnike!). Nakon što je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 3,2 milijuna dolara vratio se na odmor u Hrvatsku te naravno rodni Čitluk.

No, po povratku u SAD požalio se putem Twittera suigraču D’Angelu Russellu da mu pomogne jer 'su na njega zaboravili u popularnoj videoigri NBA 2K17'. U isto vrijeme putem Twittera upitao je ljude koji vode društvene mreže za 2K17 'koji je njegov rejting', da bi nakon toga zaključio 'da vjerojatno uopće nije u videoigri'.

I tu postaje zanimljivo jer su se u prepisku uključili i navijači Lakersa zaprijetivši 'kako će sigurno otkazati sve svoje narudžbe videoigre ako unutra ne ubace Zupca'. Jesu li navijači mislili ozbiljno ili ne, nije važno, ali da su izavali totalnu pomutnju na društvenim mrežama, to je jasno. To su pravi navijači! Cijelu prepisku objavio je portal hoopshype.com.

Ubrzo su iz NBA 2K17 odgovorili našem Ivici kako 'će sigurno biti unutra samo još nemaju njegov konačan izgled jer je lista onih koje završavaju velika'.

Problem je ubrzo riješen i po hitnom postupku napravljen je lik Ivice Zupca u dresu Lakersa s brojem 40 (slika u prilogu) na čemu se on uredno zahvalio te usput upitao navijače Lakersa kako im se čini (njegov rejting iznosi 68, a to je prosječna visina svih njegovih sposobnosti u igri). Videoigra izlazi sredinom listopada i svi je željno iščekuju. I naš Zubac, naravno.

Nema sumnje kako je Zubac, koji je kao klinac obožavao igrati ovu videoigru s prijateljima u Hrvatskoj i Hercegovini, jako uzbuđen što mu se ostvario još jedan san.

'I prije sam rekao kako mi sam oduvijek sanjao da zaigram u NBA-u. Sada mi se san konačno ostvario, a stigao sam u najveći klub za koji navijam od malih nogu', kazao je nedavno Zubac koji na treninzima Lakersa najviše radi na ho-rog šutu kojim se proslavio veliki Kareem Abdul-Jabbar. A kada s društvom zaigra videoigru, sada može igrati svojim originalnim likom i protiv velikog Abdul-Jabbara ili Shaquillea O'Neala. San je postao stvarnost!