SLAVLJE MIELZYNSKI

Mlada Kanađanka iznenadila svjetsku skijašku elitu

04.03.2012 u 14:12

Bionic
Reading

Kanadska skijašica, 21-godišnja Erin Mielzynski, senzacionalno je ostvarila pobjedu na slalomskoj utrci Svjetskog kupa ove nedjelje u njemačkom Ofterschwangu

Za Mielzynski je ovo premijerna pobjeda u Svjetskom kupu, a nikada dosad nije bila niti blizu pobjedničkog postolja. Takav scenarij se nije mogao očekivati nakon prve vožnje jer je Mielzynski bila na petom mjestu. No, sve su skijašice nakon nje kiksale, pa tako i vodeća poslije prve vožnje, 29-godišnja Slovenka Tina Maze, kojoj se smiješila prva pobjeda ove sezone, kao i druga u karijeri u slalomu.

No, nešto prije prvog prolaznog vremena je Maze prvi put gadno pogriješila, a nedugo nakon toga i drugi put zbog čega je ostala bez plasmana i bodova. Recimo da je prije današnje slalomske utrke Maze u Ofterschwangu osvojila drugo i treće mjesto u veleslalomu, ali nije sve začinila nedjeljnim slavljem. U prvoj vožnji je, pak, pala i vodeća u ukupnom redoslijedu Lindsey Vonn

Najbolja slalomašica od odlaska Janice Kostelić, Austrijanka Marlies Schild, osvojila je danas treće mjesto, a podsjetimo da je ove sezone Schild dobila čak šest slalomskih utrka.

Druga je danas bila Amerikanka Resi Stiegler sa samo pet stotinki zaostatka za Mielzynski, dok je Schild zaostala sedam stotinki.

Svjetski kup, slalom u Ofterschwangu:

1. Erin Mielzynski (Kan) 1:53.59
2. Resi Stiegler (SAD) +0.05
3. Marlies Schild (Aut) +0.07
4. Tanja Poutiainen (Fin) +0.13
5. Maria-Michele Gagnon (Fra) +0.21...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1708 bodova
2. Tina Maze (Slo) 1214
3. Maria Höfl-Riesch (Njem) 1075
4. Elisabeth Görgl (Aut) 914
5. Julia Mancuso (SAD) 823...

Redoslijed u slalomu:

1. Marlies Schild (Aut) 660 bodova
2. Tina Maze (Slo) 361
3. Michaela Kirchgasser (Aut) 334 ....