novi trener istre 1961

Mislav Karoglan otkrio zašto je otišao iz Hajduka: Nije to ništa provokativno...

12.06.2023 u 18:28

Bionic
Reading

Mislav Karoglan, bivši trener Zadra i Hajduka, preuzeo je pulskog prvoligaša nakon što je otišao Urugvajac Gonzalo Garcia, a iz Istre 1961 su odabir trenera pojasnili strategijom kluba baziranoj na mladim igračima i razvoju igre, za što smatraju da je Karoglan pravi čovjek

Novi trener Istre 1961 Mislav Karoglan je na predstavljanju na konferenciji za medije rekao kako je u pulski klub stigao s puno očekivanja i s namjerom da klub nastavi na pozitivnom valu koji se događa u Istri u posljednje dvije godine.

Karoglan je potpisao ugovor do 2025. godine zajedno sa svojim pomoćnicima Goranom Rosandom i Goranom Karoglanom.

Prije Istre Karoglan je zadnji angažman imao u Hajduku, a jedno od pitanja bilo je i zašto je otišao s Poljuda nakon 12 utakmica bez poraza?

'Ne bih se vraćao na to. Dogovor je bio da odradim tri mjeseca, bilo je maksimalno uspješno i korektno sa svih strana. Nije to ništa provokativno...' kazao je Karoglan te se 'prebacio' na Istru:

'U ponedjeljak već počinju pripreme za novu sezonu!'

Odgovarajući na pitanje predstavlja li mu činjenica povijesnog uspjeha Istre pod trenerom Garcijom pritisak ili izazov, Karoglan je istaknuo kako mu je to zasigurno veliki izazov.

'Dolazim i ja u Pulu nakon 12 utakmica koje nisam izgubio u Hajduku pa ne pričam o tome. Izuzetno cijenim trenera Garciju, a njegovu trenersku crtu uočio sam kad je Istra bila deveta. U nogometu postoji samo sutra. Ja se ne bojim izazova, inače ne bih došao', naglasio je Karoglan.

Na tvrdnju kako navijači Istre 1961 u novoj sezoni očekuju ponavljanje ovogodišnjeg uspjeha, pa i ulazak u Europu, istaknuo je kako će biti 'pametniji kroz mjesec dana'.

'Ja od sebe uvijek očekujem najviše. To je moj način rada. Ja volim tenziju. Međutim, u nogometu je referenca, objektivnost najbitnija', poručio je Karoglan.

Inače, trenutno je 21 igrač Istre pod ugovorom, te novi slovački U-21 reprezentativac, veznjak Sebastian Nebyla. O mogućim pojačanjima sportski direktor kluba Saša Bjelanović kazao je kako će nakon izbora novog trenera sve ići brže s pojačanjima.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +11
Istra 1961 - Slaven Belupo, 36. kolo HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Znamo koje nam pozicije trebaju, ali će se sada s novim trenerom iskristalizirati profil igrača na tim pozicijama. Svaki trener ima posebne zahtjeve i profile koje očekuje na pojedinim pozicijama. Apsolutno neće biti problema, kao što nije bilo ni s bivšim trenerom Garcijom. Obojica smo, i Mislav i ja, ambiciozni i dižemo i osobnu i klupsku letvicu. Cilj nam je nastaviti u ovom trendu podizanja kluba', poručio je Bjelanović dodavši kako zasad u klubu nisu dobili niti jednu službenu ponudu za bilo kojeg igrača:

'Ukoliko dođe do toga, o tome će se razmisliti i pričati. U ovom trenutku svi su igrači pod ugovorom, većina njih na duže vremena. Na početku priprema za tjedan dana pojavit će se svi igrači, a ukoliko dođe do interesa i službenih ponuda, o tome ćemo naravno s trenerom procijeniti što je najbolje. Nekad to ovisi o nama, nekad ne ovisi, ali za te su stvari potrebne dvije i više strana. Nama nije neophodno da prodajemo igrače. Dapače, cilj nam je ojačati ovu momčad, da bude još kompetitivnija u odnosu na prošlu godinu',  zaključio je Bjelanović.