Liga nacija logo sponzori

ostaje ili ipak odlazi?

Luka Modrić još će malo 'živcirati' čelnike Reala; za to ima 120 milijuna razloga

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 12.06.2023 19:36
  • Objavljeno 12.06.2023 u 17:32
Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (37) još nije potpisao novi ugovor s madridskim Realom iako mu aktualni završava 30. lipnja. Na Santiago Bernabeu su zbog toga već nervozni, a Modrić će svoju odluku obznaniti tek po završetku Lige nacija

Luka Modrić (37) još nije odlučio ostaje li u Real Madridu ili će prihvatiti nevjerojatnu ponudu iz Saudijske Arabije. Kapetan 'vatrenih' u ovom je trenutku fokusiran samo na reprezentaciju koju čeka sama završnica Lige nacija jer Hrvatska u srijedu (15. lipnja, 20.45 sati, Rotterdam) igra polufinale s Nizozemcima.

Španjolski mediji tvrde kako Modrićevo odugovlačenje, iako mu ugovor s Realom završava 'tek' 30. lipnja, sad već živcira čelnike 'kraljevskog' kluba. Predsjednik Florentino Perez je prije nekoliko tjedana Modriću dao posljednju ponudu, ugovor na jednu godinu, ali uz neke uvjete koji isprva našem kapetanu baš i nisu najbolje 'sjeli'.

Naime, Modrić bi trebao imati puno manju minutažu i daleko manju ulogu u momčadi, te financijski slabiji ugovor, ali će u isto vrijeme morati preuzeti ulogu 'dadilje' mlađahnom Judeu Bellinghamu. Najveći problem je 'minimalan' ugovor prema kojem bi Modrić za sljedeću sezonu trebao uprihoditi između 10 i 15 milijuna eura, ovisno o premijama i uspjehu kluba.

To je doslovno sitniš u odnosu na ono što je našem kapetanu ponudio bogati Al Ahli. Naime, klub iz Saudijske Arabije Modriću bi za samo jednu sezonu platio čak 120 milijuna eura! No, to je samo jedna od ponuda jer su još neki saudijski klubovi pokazali veliki interes i sigurno je da će Modrić, ako odluči otići iz Reala, imati bogati izbor.

'Modrić je uzeo vremena da donese odluku. Odlučit će nakon završnice Lige nacija, nakon 19. lipnja. Jasno je da će mu transfer Judea Bellinghama smanjiti minutažu u Realu. Kod Saudijaca bi mogao igrati u momčadi s Karimom Benzemom, Sergijem Ramosom ili Cristianom Ronaldom. Realu je rekao za ponudu iz Saudijske Arabije i klub čeka njegovu odluku', navode španjolski mediji bliski Realu uz napomenu:

'Budućnost Luke Modrića u Realu i dalje je neizvjesna. Ponuda za nastavak suradnje je na stolu, ali konstantni interes iz Saudijske Arabije mogao bi promijeniti njegovo mišljenje...'

S druge strane, najtiražniji španjolski sportski dnevni list Marca tvrdi kako je Modrić već odlučio...

'Luka neće krenuti putam kojeg su izabrali Cristiano Ronaldo i Karim Benzema, neće otići u Saudijsku Arabiju već će i sljedeću sezonu igrati u madridskom Realu', tvrdi Marca u svom tekstu te napominje:

'Modrić nije promijenio mišljenje, vratiti će se u Madrid oko 20. lipnja te će tada i službeno potpisati produženje ugovora s Realom', otkriva Marca.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal