izabrao je sloveniju

Hilal Soudani odlučio gdje nastavlja karijeru; bio je blizu dogovora s Goricom, ali...

12.06.2023 u 16:54

Bionic
Reading

Bivši napadač Dinama, Alžirac El Arabi Hilal Soudani (35), pojačao je redove slovenskog prvoligaša Maribora

Alžirski reprezentativac El Arabi Hilal Soudani (35) potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine, a momčadi će se pridružiti u utorak. Alžirski veteran u karijeri je igrao za momčadi kao što su Vitoria de Guimaraes, Dinamo Zagreb, Nottingham Fores i Olympiacos.

Dugogodišnji reprezentativac Alžira, koji je za izabrane redove ove afričke države upisao 54 nastupa i postigao 24 gola, nakon Europljana uspješno je prošao i arapsko iskustvo. Protekle dvije i pol godine igrao je i zabijao u Saudijskoj Arabiji, odnosno za Al Fateh i Damac, a sada, nakon što mu je istekao ugovor s Damacom, odlučio je prihvatiti izazov u ljubičastom dresu.

Povezivalo ga se i s povratkom u SuperSport HNL, navodno je Soudani bio blizu dogovora s Goricom koju vodi njegov prijatelj i bivši trener Željko Sopić, no Alžirac se odlučio za Sloveniju...

'Veliki trenutak za NK Maribor, naše treće pojačanje ne treba dugo predstavljati. Soudani je veliko pojačanje, nema puno takvih nogometaša u slovenskoj ligi, ako ih je i bilo. Riječ je o igraču iznimne kvalitete, najbolji stranac koji je igrao za Dinamo i iza sebe ima bogatu međunarodnu karijeru', predstavio je zvučno pojačanje sportski direktor Marko Šuler.

'Jako sam sretan što sam potpisao ugovor i postao igrač Maribora. Znam da je to veliki klub, imao sam dosta informacija o Mariboru i prije dok sam bio u Dinamu.Volio bih da postanemo prvaci i da se borimo za najveće uspjehe. Ovdje ću se osjećati kao kod kuće, također mi je jako važno znati da ću biti blizu Zagreba, gdje imam obitelj i prijatelje. Damir Krznar također ima velike zasluge za moj dolazak jako dobro se poznajemo dugo smo razgovarali i odlučio sam prihvatiti poziv godine su samo brojke bitno je što pokažeš na terenu i kako se brineš i trenirati. Tu sam da pomognem momčadi i dam svoj dio', kazao je Soudani.

Najdublji trag krilni igrač ostavio je u zagrebačkom Dinamu, a za 'modre' je odigrao 196 utakmica, zabio 86 golova i prikupio 54 asistencije. U sezoni 2017./'18. bio je najbolji strijelc Prve HNL sa 17 golova.