OPET U LOVU NA TITULU

Miočić mu je gotovo slomio duh, ali on se vratio zastrašujućim pobjedama te otkrio ključnu stvar povratka

03.07.2019 u 14:02

Bionic
Reading

Iako mu UFC ne može garantirati izazivačku pozciju broj jedan u ovom trenutku, Francis Ngannou je novim nokautom, onim protiv bivšeg prvaka Juniora dos Santosa, definitivno izborio taj status

Nakon tri impresivne pobjede prekidom u prvoj rundi protiv imena takvog renomea, tko bi mu mogao zanijekati da je izborio još jednu priliku vratiti se na tron.

A prije samo godinu dana situacija za Ngannoua je izgledala bezizlazno. Dapače, mnogi analitičari su prognozirali da se Kamerunac nikada neće vratiti na vrhunski nivo jer je jednostavno - slomljen borac! A slomio ga je naš Stipe Miočić na priredbi u Bostonu (UFC 220) demonstriravši mu da još uvijek nije na potrebnom nivou.

Posljedice tog meča vidjele su se i u idućem nastupu protiv Derricka Lewisa kada se prema vlastitom priznanju i dalje bojao. IzgubIo je bez ispaljenog metka, piše hrvatski borilački portal Fight Site.

Što se u međuvremenu dogodilo? Kako se vratio onaj stari, 'krvoločni Predator', koji protivnicima gotovo doslovno skida glave s ramena u samo nekoliko sekundi? Odgovor je prema samom Kamerunci vrlo jednostavan. A svodi se na jednu riječ - zabava!

Naime, u razgovoru za MMAJunkie, Ngannou tvrdi da je u jednom trenutku MMA karijere prestao zabavljati, a time i uživati u svojoj karijeri. Morao je vratiti taj osjećaj kako bi se vratio dobrim nastupima.

  • +4
Francis Ngannou - Junior Dos Santos, UFC Fight Night 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

'Razlika ove tri posljednje borbe, u odnosu na ranije je bila ta što se ponovno zabavljam. Pronašao sam ponovno sam sebe', objašnjava Kamerunac i dodaje:

'Nakon dva uzastopna poraza pokušavao sam shvatiti što ja to uopće radim. Tada sam shvatio da na početku karijere uopće nisam htio biti MMA borac. Nisam očekivao da ću doći do nivoa da budem profesionalni MMA borac. Ali kako sam se tako dobro zabavljao na treninzima, pomislio sam - 'Idemo to odraditi!'. Tako je sve započelo.'

  • +3
Cain Velasquez vs Francis Ngannou Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Bivši, a vjerojatno i budući izazivač u teškoj kategoriji tvrdi da je u međuvremenu taj osjećaj.

'U jednom trenutku sam zaboravio na sve to. Zaboravio sam se zabavljati. Ali u posljednja tri meča sam fokus stavio ponovno upravo na to. Htio sam se zabavljati u Octagonu!', zaključuje.

U posljednja tri nastupa Ngannoua je nokautom u prvoj rundi zaustavio Curtisa Blaydesa, Caina Velasqueza i Juniora dos Santosa.