serie A

Minimalna pobjeda Juventusa, a neuvjerljiva Fiorentina već pet kola nikog nije dobila

12.02.2023 u 21:11

Bionic
Reading

U susretu 22. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Torinu pobijedio Fiorentinu 1:0. Gol odluke zabio je Adrien Rabiot u 36. minuti

Torinska 'stara dama' je u 59. minuti zabila i drugi put, no gol Dušana Vlahovića je poništen nakon pregleda video snimke zbog zaleđa. Istu sudbinu doživio je i gol gostujućeg veznjaka Gaetana Castrovillija u 89. minuti. Gol koji je zabila momčad Fiorentina poništen je zbog zaleđa i to nakon intervencije video pomoćnika. Hrvatski nogomataš Josip Brekalo nije nastupio za 'viole'.

Bila je to druga ligaška pobjeda Juventusova u nizu, nakon tri kola bez slavlja, dok je Fiorentina već pet kola bez pobjede (porazi od Rome, Torina i Bologne te sad Juventusa uz remi s Laziom).

U ranije odigranom susretu Monza je gostovanju pobijedila Bolognu 1:0. Jedini gol zabio je Giulio Donati u 26. minuti. Nikola Moro je za Bolognu igrao od 77. minute.

Monza je ovom pobjedom produžila niz bez ligaškog poraza na sedam kola skočivši na deveto mjesto na ljestvici s 29 bodova, koliko ima i Bologna desetoj poziciji.

  • +3
Lazio - Atalanta, Serie A, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Alfredo Falcone/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

U prvom nedjeljnom susretu Udinese i Sassuolo su odigrali neriješeno 2:2. Svi su golovi pali u prvom poluvremenu. Vrlo rano, već u prvoj minuti je domaćina u vodstvo doveo Udogie, ali su gosti uzvratili i za 1:1 je pet minuta kasnije zabio Matheus Henrique. Na 2:1 u 28 za Udinese zabija Bujol, a na kraju prvog poluvremena u sudačkoj nadoknadi za Sassuolo izjednačuje Perez.

Hrvatski nogometaš Martin Erlić je odigrao cijelu utakmicu za Sassuolo.

Na ljestvici vodi Napoli s 56 bodova ispred Intera s 43, dok Atalanta, Roma i Milan imaju po 41 bod. Juventus je sad deveti (29), a Fiorentina na 14. mjestu (24).

Standings provided by Sofascore