Hrvat na tribinama

Milan se s Interom bori za polufinale Kupa, ali u jednom od najvećih derbija u Italiji neće biti Mandžukića; zna se i zašto ga je Pioli izostavio s popisa

26.01.2021 u 20:14

Bionic
Reading

Milan u četvrtfinalu Kupa igra protiv Intera, a Mario Mandžukić će ovu utakmicu odgledati s tribina

Milan će u četvrtfinalu talijanskog nogometnog kupa igrati protiv gradskog rivala Intera s kojim dijeli i stadion, a na toj utakmici neće biti Marija Mandžukića. Iako su se navijači nadali da će Mandžo barem biti na klupi pa uletiti u nekom trenutku i pomoći ekipi, u večerašnjem susretu, koji počinje u 20:45, će biti na tribinama.

Mandžukić je u Milan stigao ove zime kao slobodan igrač, a za svoju novu ekipu je debitirao u porazu od Atalante od 3:0 u Serie A. Nagađalo se da bi i sada mogao dobiti minutažu, pa čak se i naći u prvih 11, ali trener Stefano Pioli ga je odlučio skroz izostaviti iz zapisnika. Uz Zlatana Ibrahimovića će u napadu biti Rafael Leao i Brahim Diaz, a Mandžo će ipak pričekati nove minute u dresu Milana.

Razlog za izostavljanje bivšeg hrvatskog reprezentativca je ozlijeda, odnosno neki problemi s gležnjem koje Mandžo ima, a Pioli ne želi ništa riskirati. Želi oporavljenog Mandžu kojeg će korisiti u utakmicama koje dolaze i koji će mu pomoći u Milan vratiti naslov prvaka Italije koji navijači toliko dugo čekaju.

Inače, današnji Kup susret će biti i dvoboj dva fenomenalna napadača i najboljih strijelaca svojih ekipa, Zlatana Ibrahimovića i Romelua Lukakua. Obojica su zabili po 12 golova u Serie A ove sezone, ali Ibri je to uspjelo u devet utakmica, dok je Lukakuu trebalo dvostruko više.

Osim Mandže, Milan ne može računati ni na Sanda Tonalija, Pierrea Kalulua, Mattea Gabbiju i Ismaela Bennacera koji su ozlijeđeni, dok je Hakan Calhanoglu dobio koronavirus, a Gigio Donnarumma nema pravo nastupa zbog kartona. Inter pak ne može računati samo na Danila D'Ambrosija.