veliki posao

Milan je nakon velikog preokreta napokon dobio nove vlasnike; klub je prodan za 1.3 milijarde eura

31.05.2022 u 15:02

Bionic
Reading

Milan ima nove vlasnike! Čelnici tvrtke RedBird potpisali su sve dokumente potrebne za preuzimanje kluba, a posao će biti službeno potvrđen u sljedeća 24 sata, javlja La Gazzetta dello Sport

Gerry Cardinale, iza kojeg stoji investicijska kuća RedBird Capital novi je vlasnik kluba sa San Sira. Gazzetta dello Sport navodi da će posao vrijedan čak 1.3 milijarde eura službeno biti objavljen sutra.

Cardinale i njegova američka kompanija tako su preuzeli upravljački paket dionica Milana od strane Elliott fundacije koja je u klub ušla 2018. godine. Elliott je klub kupio za nešto manje od 90 milijuna eura nakon neslavno propale investicije kineskog milijardera Li Yonghonga, a sada je RedBirdu prodao većinski udio u klubu za 1.3 milijarde eura, ali je i dalje zadržao oko 30 posto dionica u svom vlasništvu.

Podsjetimo, još je ranije je za preuzimanje Milana bio zainteresiran Investcorp, investicijski fond iz Bahreina, no arapski kapital na kraju ipak neće zagospodariti 'rossonerima'.

  • +5
Sassuolo - AC Milan, Serie A, 22.5.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

Presudno je bilo to što je sad već novi je vlasnik obećao da neće dirati ništa što Milan čini prepoznatljivim u svijetu poput grba i klupskih boja, a u klubu će ostati i direktori, Paolo Maldini i Ricky Massara

Uz sve to će tvrtka RedBirc Capital uložiti i u novi stadion koji će biti samo Milanov, te će pokušati ojačati momčad aktualnih prvaka Italije kako bi sljedeće sezone krenuli u obranu titule.