zvučna pojačanja

Mijo Caktaš je stigao u Gradski vrt i odmah poslao znakovitu poruku navijačima Osijeka: Kroz cijelu karijeru me prati pritisak...

24.01.2022 u 19:38

Bionic
Reading

Nenad Bjelica je u Gradskom vrtu i službeno predstavio nove igrače Osijeka, Miju Caktaša i Vinka Petkovića

Podsjetimo, bivši kapetan Hajduka Mijo Caktaš je stigao iz saudijskog Damaca, a Vinko Petković dolazi iz redova Hrvatskog dragovoljca. Oba su igrača potpisala do 2025. godine te će biti u konkurenciji već za utakmicu 21. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv Slaven Belupa koja je na rasporedu u subotu (29. siječnja, 15 sati).

'Miju Caktaša svi dobro znate, dugogodišnji uspješan igrač Hajduka s puno golova i asistencija u HT Prvoj ligi. Prošlog ljeta nam nije uspjelo, sad je, baš mi je drago što smo se sad uspjeli dogovoriti', rekao je Nenad Bjelica predstavljajući zimska pojačanja Osijeka te nastavio:

'Tu je i Vinko Petković, zadnjih šest mjeseci je odradio vrlo dobro u Hrvatskom dragovoljcu, ima brzinu i to nam treba. Pokazao je da može biti igrač za Osijek. Želim mu puno zdravlja i vjerujem da će nam pomoći u ostvarenju ciljeva.'

Javnosti se po prvi put od potpisa za Osijek obratio Mijo Caktaš.

'Tu sam već nekoliko dana. U Poreču sam odradio dva treninga, danas će mi biti prvi trening s cijelom momčadi. U kratkom vremenu upoznao sam se s igračima koje do sad nisam poznavao. Neće prilagodba biti duga', kaže Caktaš čiji dolazak u Osijek nije baš dobro 'legao' navijačima Hajduka:

'Mene kroz cijelu karijeru prati taj neki pritisak i to me samo tjera još više naprijed. Znam se jako dobro nositi s pritiskom i nikad mi to nije utjecalo na odluke u karijeri. Nadam se da ću opravdati sva ta očekivanja. Čekaju nas jako dobre utakmice, imamo se za dosta toga boriti i jedva čekam da sve počne. Nadam se da će sve biti u redu.'

S Hajdukom Caktaš nije uspio 'skinuti' Dinamo, a Osijek je sada vrlo blizu 'modrima'.

'Prvenstvo definitivno nikad nije bilo neizvjesnije. Mi samo moramo gledati sebe, ne druge momčadi i to će biti dobro. Svaki igrač živi za to da nešto napravi i nešto osvoji. Imamo priliku i u kupu i prvenstvu. Nitko sretniji od nas ako nešto uspijemo osvojiti.'

Hoće li Caktaš debitirati u subotu protiv Slaven Belupa?

'Bio je bolestan desetak dana prije nego što je došao u Osijek. Vidjet ćemo u kakvom je stanju. Po onome što sam vidio, mislim da će biti spreman. Igrač njegove kvalitete uvijek može konkurirati', otkrio je Nenad Bjelica te najavio još neka pojačanja do kraja ovog prijelaznog roka.

'Kao što ste vidjeli, naša dva vezna igrača Vedran Jugović i Darko Nejašmić nisu s nama mogli odraditi pripreme. Tražim jednog zadnjeg veznog i jednog lijevog beka. Blizu smo realizacije jednog igrača. Vjerojatno ćemo potražiti i jednog napadača. Radi se o igračima uglavnom iz inozemstva', otkrio je Bjelica pa se još jednom 'očešao' o konkurenciju u HT Prvoj ligi:

'Teško je dovesti igrača iz HT Prve lige. Neke klubovi nam ne smiju dati igrače, a iz slabijih klubova to možda nisu igrači za Osijek. Mi smo Bočkaja prodali kao lijevog beka, ali on nije lijevi bek, on je po meni krilo. Kod nas je igrao beka silom prilika. Sad ćemo dovesti igrača koji će, nadam se, biti na Perinoj razini. Imamo Marija Jurčevića koji je bio ozlijeđen, pa je ispao iz forme, ali na pripremama je bio dobar, agresivan...', zaključio je Bjelica.